Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Lyžařský kurz 1. B a 2. B

Vydáno:

 | 

Autor: Mgr. Tomáš Juriga

 – 
7 fotografií

Lyžařský kurz v Rokytnici nad Jizerou pohledem studentky 1. B Adély Kabelkové

Dne 8. 1. v sobotu, kolem půl osmé ráno, se před nádhernou budovou BIGY začaly shromažďovat davy lidí, nosící svá objemná zavazadla na místo setkání. Byla zde 1. B a 2. B - všichni se chystali na lyžák, který se měl uskutečnit v Rokytnici nad Jizerou, nádherně zasněžené oblasti se spoustou pěkných míst na výlety a samozřejmě i na lyžování.

První den si všichni museli vystačit s malým místním svahem, na kterém instruktorům ukázali své lyžařské dovednosti. Po rozřazení se konala večeře, kolem půl osmé následovalo setkání všech účastníků se shrnutím informací a dále byly oddělené programy obou tříd.

V oficiálně prvním „lyžovacím“ dnu (9. 1.) se 1. a 2. skupina přemístily na svah do střediska „Hluboká“ u Trhové Kamenice, zatímco 3. a 4. skupina zůstaly na svahu ve středisku „Pařez“ ve Studenově. Oběma skupinkám počasí sice moc nepřálo, bylo velmi husté sněžení, zima a mlha, ale jejich nejšikovnější instruktoři se postarali o naprosto luxusně prožitý den, ve kterém se všichni hodně zlepšili v lyžování. Po návratu byůa opět skvělá večeře, společné setkání a programy jednotlivých tříd.

Druhý den lyžování (10. 1.) se všechny čtyři skupiny přesunuly do krásného skiareálu Horní Domky v Rokytnici. Po většinu dne bylo zataženo, ale po skvělém obědě, na pár posledních jízd, se na nás usmálo i sluníčko.

Tak a máme tu poslední den lyžování (11. 1.), ve kterém opět byly všechny skupinky ve skiareálu Horní Domky, který se nám z předchozího dne velmi osvědčil. Celý den bylo nádherné slunečné počasí, všichni se smáli a na sjezdovkách proudila síla, radost a veselí. Západ slunce byl toho dne přímo ukázkový, těžko se s ním loučilo. 😊 Po návratu a mňamkové večeři následoval poslední „společný kroužek“, ve kterém se promítaly záběry z předchozích dní, řeklo se pár základních informací k rychle se blížícímu dni odjezdu a dále už pouze klid, odpočinek, pro některé ping pong, pro jiné diskotéka nebo film - každý si přišel na své.

A najednou tu byl den odjezdu, den, kterého se všichni obávali, ale někde uvnitř se na něj i těšili. Po závěrečném dobalení věcí se obě třídy uchýlily na výlet kolem přenádherně zasněžené Rokytnice, kde proběhlo menší focení tříd, koulovačky a hlavně spousta smíchu a radosti. Na konci výletu měli účastníci rozchod, no a kolem druhé hodiny už odjezd zpět do Brna!

 

Myslím a doufám, že budu mluvit za všechny, když řeknu:

Vřele vám všem z celého srdíčka děkuji za skvěle prožité dny, velký dík patří instruktorům, super kuchařkám, faře jako takové, třídním profesorům, řidičům autobusů, kteří museli převézt tolik lidí, mým spolužákům a všem dalším. Jsem vděčná za každý západ a východ slunce, který jsem měla možnost pozorovat z okna autobusu a fary, za sníh, který přežil a úspěšně vydržel nával tolika rychlých lyží, za zmrzlé prsty, ohromné výhledy z lanovek a zkrátka za to, že jsem měla možnost toto zažít, byla to lambáda.

Zařazeno v kategoriích:

Projektové týdny
Základy společenských věd
Úvahy, bilance, vzpomínky
Sportovní výkony studentů

Virtuální prohlídka