Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Galerijní animace

Vydáno:

 | 

Autorka: Bc. Kateřina Hrušková

 – 
5 fotografií

Studenti výtvarného kroužku spolu s dalšími studenty Biskupského gymnázia navštívili i letos 8. a 9. listopadu 2011 výstavy spojené s galerijními animacemi. Galerijní animace dává divákovi možnost nejen zhlédnout výstavu, ale především lépe výstavu pochopit, příležitost tvořit v galerii a zúčastnit se připraveného programu. Tentokrát měli studenti možnost vidět instalaci Vřídlo od Václava Pelouška a výstavu Měsíc nedělí absolventky pařížské akademie Amande In.

Václav Peloušek, jehož instalaci představila Galerie mladých, se zaměřuje na ponoření do tmy a do sebe samého. Můžeme nechat promlouvat naše nitro pomocí automatické kresby a automatického psaní. Není důležitý výsledek, ale proces.

Naopak autorka výstavy Měsíc nedělí zkoumá každodenní věci kolem nás a vše, co nás obklopuje. Francouzská výtvarnice Amande In žije již čtyři roky v pražském „exilu“. Přesto zatím nebyla v českém výstavním provozu samostatně prezentována. Pro autorku jsou charakteristické site-specific instalace, ve kterých prostřednictvím „nesprávného“ užití všedních předmětů zkoumá divákovu percepci výstavního prostoru a uměleckého díla. V posledních letech Amande rozšířila své umělecké vyjádření i na malbu, kresbu, objekt, video a fotografii. Výstava představuje existující díla, nerealizované projekty, díla nikdy nevystavená i vzniklá v Galerii U Dobrého pastýře.

Neváhejte se i příště přihlásit a jít do galerie s námi. Informace o dalších výstavách a galerijních animacích naleznete na nástěnkách a v kabinetě VV.

Zařazeno v kategoriích:

Volitelné předměty a kroužky
Tvorba
Výtvarná výchova
Žáci

Virtuální prohlídka