Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

CENA PRO UČITELKY/UČITELE NĚMČINY - 4. MÍSTO PRO KVARTU A a prof. Hrochovou

Vydáno:

 | 

Autor: Mgr. Tomáš Vaněk

 – 
7 fotografií

V Lobkovickém paláci, kde sídlí Velvyslanectví Spolkové republiky Německo, byly včera slavnostně předány ceny vítězkám soutěže o nejlepší učitele/učitelky němčiny. Kvarta A (třídní paní profesorka Valasová) pod vedením profesorky Hrochové v této soutěži obsadila čtvrté místo. Výsledek celého projektu "Die Wende - 25 Jahre danach" (Převrat - 25 let poté), budete již brzy moci vidět na plátně, které znamená svět - takže nejspíše v aule na konci školního roku. U příležitosti oslav 25 letého výročí znovusjednocení Německa a Sametové revoluce natočili studenti a studenky patnáctiminutový film. Střih měla na starosti Karolína Burešová, za kamerou stála většinou ona a David Vávra a za nimi pak ještě prof. Hrochová, která zpovzdálí plnila úlohu režisérky. Součástí projektu byla i "Berlínská zeď", kterou jste si mohli prohlédnout ve čtvrtém patře. Hesla umístěná na jejich kusu zdi studenti/studentky pak komentovali na začátku filmu. V druhé části snímku vytvořili několik živých obrazů mapujících Sametovou revoluci v České republice. K těm si rovněž sami psali krátké komentáře.

Předávání cen se zúčastnili David Vávra, Tereza Křístková a Vít Pokorný. Po slavnostním přijetí na Goethe Institutu v Praze následovalo samotné předávání na velvyslanectví. Ceny předávali velvyslanci SRN a Rakouska za přítomnosti ředitele odboru koordinace politických a mezinárodních záležitostí MŠMT PhDr. Jindřicha Fryče, vedoucího Goethe Institutu Bertholda Franke.

Fotky si můžete prohlédnout i na twitteru velvyslance SRN pana Arndta Freiherr Freytag von Loringhoven, na stránkách Velvyslanectví: http://www.prag.diplo.de/

Zařazeno v kategoriích:

Německý jazyk
Soutěže
Úspěchy
Tvorba
Učitelé
Žáci

Virtuální prohlídka