Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Bigy posunulo své hranice na MČR v Karviné

Vydáno:

 | 

Autor: Mgr. Michal Snopek

51 fotografií

Celorepublikové finále v Silovém čtyřboji 2023

strana 1 / 5

Bigy posunulo své hranice na MČR v Karviné

V termínu 30. – 31. 3. 2023 se konalo v Karviné MČR v Silovém čtyřboji chlapců a dívek. Naši studenti se do soutěže nominovali na základě výborných výsledků v krajském kole. Dostali jsme tak poprvé možnost účasti na celostátním kole a porovnat síly se sportovci z 10 krajů ČR. 

Díky finanční podpoře Sdružení přátel Bigy jsme si mohli užít výborně připravenou soutěž, sdílet nadstandardně vybavenou školní posilovnu s mistry ČR a Evropy ve Workoutu a příjemně zrelaxovat na pokojích a sportovištích hotelu Sport Karviná.

Dívky soutěžily v hodu vzad medicinbalem, šplhu o tyči 4,5 m, trojskoku z místa a sed-lehu na 60 s. Hoši soutěžili ve shybech, v tlaku činkou obouruč, trojskoku z místa a svisu vznesmo.

V jednotlivcích jsme zazářili díky Vilémovi Jančušovi ze SX A. Svým výkonem 52 opakování (průměr soutěže je přibližně 30 opakování) se umístil na 1. místě a převzal ocenění od náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje.

9. místo (z 15 týmů) v soutěži družstev chlapců a 11. místo (ze 14 týmů) v soutěži družstev děvčat se může na první pohled jevit jako nezajímavé. Zajímavé ale je, že oba týmy posunuly své výkonnostní hranice a získaly více bodů než v krajském kole. A to se také počítá!

Za skvělou reprezentaci děkuji následujícím studentkám a studentům:

Karolína Telecká SX A, Kateřina Julínková Q A, Natálie Klimčíková Q A, Pavlína Dobešová Q A,Vilém Jančuš SX A, Tomáš Bielak 3.C, Václav Prášek SP B, Viktor Kancler SP A.

Mgr. Michal Snopek

Zařazeno v kategoriích:

Tělesná výchova
Soutěže
Úspěchy
Žáci

Virtuální prohlídka