Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Turnaj ve frisbee

Vydáno:

 | 

Autor: Mgr. Michal Kubíček

3 fotografie

Turnaj středních škol v ultimate frisbee

Psal se čtvrtek 27.4. 2023 a naše družstvo se vydalo do Brněnských Ivanovic na turnaj ve frisbee. Pod vedením zkušeného profíka a absolventa Bigy, Matyho Brandstettera, jsme se rvali o každý bod. Disk létal vzduchem tam a zase zpátky, body se přičítaly nám i soupeři. Vždy když jsme byli na útoku my, tak jsme se snažili dostat disk až do protihráčovy zóny, a když jsme byli na obraně, tak jsme dělali co bylo v našich silách, abychom zabránili přihrávkám mezi členy druhého družstva.

Jelikož se většina našeho týmu skládala z hráčů různých jiných sportů, tak jsme byli naprosto fascinovaní takzvaným „spiritem“. To spočívá v tom, že je ve hře naprostá absence rozhodčího, a hráči si tak vše musí dohodnout mezi sebou, ale také se vždy po konci hry udělá takové kolečko, kde si týmy navzájem mezi sebou dávají zpětnou vazbu na hru a na chování v jejím průběhu.

Naše konečné skóre bylo 2 výhry a 3 prohry, což ale k minimálnímu počtu profesionálních hráčů, nulovému počtu maturantů a krátké době na sehrání a trénování nebyl vůbec špatný výsledek. I přesto jsme si všechny zápasy moc užili a nakoplo nás to do trénování na příští ročník.

Bigy hrdě reprezentovali: Alžběta Poláčková (3.B), Jolana Skoumalová (SxA), Vojtěch Handlar (2.B), Samuel Herauf (2.B), Vojtěch Němec (2.B), Vojtěch Langášek (KA), Adam Vondráček (SpA), Oliver Šimíček (SpA) a Anna Balíková (SpA).

Anna Balíková

Zařazeno v kategoriích:

Tělesná výchova
Soutěže
Úspěchy
Žáci

Virtuální prohlídka