Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Den Země pro primy, 21.5.2015

Vydáno:

 | 

Autorka: Ing. Věra Helceletová

 – 
18 fotografií

Ve čtvrtek 201.5.2015 se konal na BIGY Den Země. Pro primu A a B si ho připravila SX.B s prof. Helceletovou a Krumpholcovou.

Primáni přišli do školy na 2.vyučovací hodinu, a tu strávili v aule. Zde se dozvěděli o tradici Dne Země, o nutnosti žít tak, abychom Zemi neškodili, o možnostech života v udržitelném rozvoji.

strana 1 / 2

Třetí a čtvrtou vyučovací hodinu strávily obě třídy v lese. Skupinky studentů absolvovaly závod mezi 14 stanovišti, kde na ně čekalo určování plodů, květů a  listů stromů, zařazování plodů mezi jedlé, nejedlé a jedovaté (jedlé jen jednou), poznávání dravých ptáků a sov, třídění odpadu a tak všelijak podobně. Na závěr si každá třída vysadila vlastní keř levandule. Vítězové soutěže byli vyhlášeni v samotném závěru dne (výsledková listina přiložena).

Pátá a šestá hodina patřia výtvarným aktivitám – tvorba komiksu k vermikompostéru (který bude v každé primě a o který se děti budou starat), výroba sběrných krabic na papír a plast, vytváření mapky školy se zakreslenými sběrnými místy a pítky, vystřihování a lepení siluet dravých ptáků na okna školy, zhotovení cedulek k třídním levandulím.

Den Země je už tradiční akcí na naší škole, i když se koná vždy až v době maturit. Myslím, že svým způsobem vychovává jak mladší, tak i starší studenty.

Přílohy

 Výsledková listina soutěže v lese [19 kB]

Zařazeno v kategoriích:

Biologie

Virtuální prohlídka