Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Volejbalový turnaj církevních škol Plzeň 2007

Vydáno:

 | 

Autor: Mgr. Jakub Zatloukal

 – 

Můj milý deníčku, 13. listopadu jsme se zúčastnili volejbalového turnaje v Plzni za doprovodu paní profesorky Zatloukalové a pana profesora Zatloukala.

Vyrazili jsme ve středu kolem 14:00 hod od školy. Cesta trvala kolem pěti hodin, ale proběhla celkem bez problémů. Jediné, co nás trápilo, bylo málo zastávek na záchod, které se však i přes odpor pana profesora konaly. V autě jsme probrali taktiku, prospali se a doufali, že už brzy budeme na místě.
Po příjezdu jsme se ubytovali na zdejším církevním gymnáziu a připravovali se na nadcházející den turnaje. Samozřejmě menší večerní procházka pro lepší koncentraci se nevynechala.

14.11. ráno jsme byly probuzeny kolem 6:30 hod a po chvilce jsme společně vyrazili do školní jídelny na vydatnou snídani (vánočka, čerstvé pečivo, marmeláda a další dobroty…). Další bod programu bylo přesunutí se do nedaleké haly, kde se turnaj odehrával.

Vedení školy nás v hale uvítalo a představilo všechny církevní školy, které se zde sjely: Brno, Plzeň, České Budějovice, Kroměříž a Odry.

Hned první zápas se nám skvěle podařil. Naším soupeřem bylo družstvo z Kroměříže, které jsme podle očekávání našich profesorů, kteří do nás vložili všechny své naděje, celkem bez problémů porazili. Nejen první utkání, ale i další dvě jsme zvládli, i když v některých chvílích to pro nás nevypadalo zcela růžově. Nejhorší, ale zároveň také nejlepší zápas byl nakonec. Hráli jsme s Českými Budějovicemi a zápas byl velmi dlouhý a napínavý. Rvali jsme se opravdu o každý bod. Podpora našich profesorů pro nás byla moc důležitá a také nám nejspíš velmi pomohla. I tento poslední zápas jsme vyhráli a stali se vítězkami celého turnaje.

Plody našeho vítězství v podobě poháru a diplomu si můžete prohlédnout ve vitrínce v přízemí našeho gymnázia.

Kateřina Vančurová a Kateřina Žalmanová,
SxB

Hráčky:
Ivana Kubíčková, KB
Kateřina Vančurová, SxB
Kateřina Žalmanová, SxB
Alena Grycová, SpB
Lucie Daňková, OkA
Jitka Wiesnerová, OkA
Martina Buchtová, 2.B

Zařazeno v kategoriích:

Tělesná výchova
Soutěže

Virtuální prohlídka