Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Úspěch na 33. mitrovství Evropy federace ETKF (European Traditional Karate Federation) v Bělehradě

Vydáno:

 | 

Autor: Mgr. Jakub Zatloukal

4 fotografie

Naše karatistická výprava vyjela 13.9. na 33. mitrovství Evropy federace ETKF (European Traditional Karate Federation) v Bělehradě. Jelo se dobře a cesta rychle uběhla. Dojeli jsme o půlnoci k hotelu Srbija, kde jsme byli ubytovaní. První den měli rozhodčí poradu a registrovali se závodníci. My jsme tedy měli volno a šli jsme do města. Došli jsme (nehezkým) Bělehradem až ke katedrále sv. Sáva. Katedrála se opravovala, ale i tak byla moc hezká. Zapálili jsme tam svíčku za zdar naší výpravy. Večer jsme trénovali. Druhý den byl už závodní.
Po slavnostním zahájení defilovali jako závodníci z ČR před mnoha mistry karate. Večer jsme ještě s kamarádem Filipem S. závodili v enbu a obsadili jsme krásné třetí místo!! Druhý den jsem závodil  v Kata team a s Filipem S. a Jakubem R. a opět obsadili krásné 3. místo!! Po zbytek dne jsem odpočíval a koupil si košili jako památku na ME.Třetí den jsme už jen čekali na trenéry až odzávodí své seniorské disciplíny. Pak už jsme se jen rozloučili s Bělehradem a válkou zničeným Srbskem a jeli domů přes Maďarsko a Slovensko. Do Brna jsme dorazili 17.9. v pět hodin ráno.
         Toto Mistrovství Evropy jsem si moc užil. Jak závodně, tak cestovatelsky i kulinářsky. Chtěl bych moc poděkovat mým trenérům, že mě vytrénovali tak, že jsem na ME vybojoval 2 bronzové medaile. Už se moc těším na ME federace Fudokan v prosinci a možná i na MS federace Fudokan v Rusku. Doufám, že moje karatistická kariéra bude stoupat i nadále.

Teodor André Mišun, QB

Zařazeno v kategoriích:

Tělesná výchova
Sportovní výkony studentů

Virtuální prohlídka