Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Výběrový lyžařsko-snowboardový kurz do Schladmingu

Vydáno:

 | 

Autor: Mgr. Tomáš Vaněk

3 fotografie
video


Ve dnech 12. – 15. února 2015 se konal v pořadí již 7. ročník výběrového kurzu do Alp. V samotném srdci jednoho z největších alpských ski resortů SKI AMADE leží věhlasné lyžařské středisko SCHLADMING oblíbené všemi milovníky lyžařských sportů.
Z Brna jsme vyrazili od Janáčkova divadla doprovázeni – logicky – úvodními tóny jeho  Synfoniety, abychom  po cca 6 hodinách dorazili do malebné vesničky Rohrmoos, která leží na svazích nad Schladmingem. 
V pátek ráno nás přivítalo dokonalé azurro a nedlouho po vydatné snídani jsme se již komíhali v kabině lanovky směrem na kopec s malebným názvem Hochwurzen. Skibedingungen byly prostě unglaubliš, suprově preparirte pisten, výhledy všude kolem včetně pohledů na Dachsteinský ledovec dokonalé. 
A mocnosti nám zůstaly nakloněny i v dalších dnech, kdy náš vskutku mimořádný a nepřehlédnutelný lyžařský a snowboardový styl na sjezdovkách, šarm a dokonalou jazykovou připravenost v místních restauračních zařízeních a u některých i mimořádnou chuť k jídlu obdivovali domorodci nejen na samotné Planai, ale i ve vedlejším středisku Reiteralm. Počasí nám stále přálo, a tak jsme si užívali horské slunce a bezpečný, akorát měkoučký sníh na nekonečných sjezdovkách.
Až v neděli odpoledne se za hradbami vrcholků začaly sbírat mraky, ale to jsme již ujížděli k domovu, kam jsme všichni zdrávi dorazili pozdě večer.  Ale to už byl Janáček v posteli, tak to bylo bez muziky.
Bylo to prostě SUPER a věříme, že to nebylo naposled. 
Poděkování za všechny dokonalému organizačnímu týmu bratrům Vaňkovým i panu řidiči za bezpečnou jízdu.
Na viděnou Rakósko.

Schladming Trip

Tomáš Peloušek, OkB


 

Zařazeno v kategoriích:

Tělesná výchova

Virtuální prohlídka