Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Výtvarná výchova – volitelné předměty a kroužky

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Blanka Hrušková

Studentům nabízíme možnost individuálního rozvoje v kroužcích (keramický, výtvarný a fotografický) a mohou přicházet na individuální konzultace při přípravě na vysoké školy nebo se svými pracemi.

Dějiny výtvarného umění

(2 hod. týdně)

Předmět je určen pro septimy a třetí ročníky, předpokládá se návaznost v oktávě a čtvrtém ročníku.

Náplní semináře je seznámení se s dějinami výtvarného umění, s odbornou terminologií doplněnou o praktické dovednosti. Studenti získají informace o aktuálních akcích, výuku doplní podle možností přednášky odborníků,plánovaná je návštěva na vybraných vysokých školách.

Výklad bude doplněn ukázkami výtvarných děl, prostor pro diskusi, možnost ověření si znalostí v dílčích úkolech. Součástí hodnocení bude seminární práce na dané téma v každém pololetí o rozsahu min. 5 stran.

Seminář je určen pro ty, kteří velmi vážně uvažují o studiu na pedagogické fakultě (VV), filosofické fakultě (dějiny výtvarné kultury), JAMU (divadelní managment), scénografie, návrhy kostýmů, architektury.

Absolvent by měl získat ucelený přehled o vývoji umění doplněný praktickými dovednostmi, používáním odborné terminologie usnadňující přípravu k přijímacím zkouškám. Získané vědomosti by měly doplnit všeobecný kulturní přehled. Při přijímacích zkouškách se předpokládá, že uchazeč bude mít podstatně větší znalosti než poskytuje běžná výuka a proto je seminář příležitostí rozšířit vědomosti, znalosti i dovednosti.

Rádi zodpovíme dotazy týkající se výuky osobně.

Zařazeno v kategoriích:

Volitelné předměty a kroužky
Výtvarná výchova

Virtuální prohlídka