Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Studijně-poznávací zájezd tercií do Velké Británie

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Alena Charvátová

 – 

Anglie a tercie A,B

V prvním červnovém týdnu se studenti tercií, spolu se svými učiteli anglického jazyka, vydali do Velké Británie. Cílem bylo nejenom seznámit se s památkami a reáliemi, které znají z učebnic angličtiny, ale především vyzkoušet znalost  angličtiny v praxi. . Program byl koncipován tak, abychom za tuto krátkou dobu stihli nejen navštívit nejznámější památky, ale poznat i historii této krásné země.

V Londýně, kde náš zájezd začínal i končil, jsme viděli řečníky na Speaker´s corner v Hyde Parku, kochali se výhledem z London Eye, na stadionu Chelsea jsme si vyzkoušeli, jak se cítí hráči i diváci. Covent Garden nás okouzlila svou milou atmosférou, trhy a pouličními vystoupeními.

Potom jsme odjeli do Bath, překrásného městečka s římskými lázněmi, kde jsme přespali 3 noci v anglických rodinách. Ve Wells a Glastonbury jsem se přenesli do dob před Jindřichem VIII. a do ještě starší historie jsme nahlédli u Sillbury Hill, Kennet Long Barrow a v Avebury.

V Oxfordu jsme ještě obhlédli, kam někteří z přítomných půjdou studovat :o).

Závěr naší návštěvy Velké Británie patřil opět Londýnu, kde jsme prošli nádherným palácem Hampton Court a celé naše putování završili úžasným výhledem z lodi cestou do Greenwich.

Alice Bílková

Zařazeno v kategoriích:

Anglický jazyk

Virtuální prohlídka