Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Výměnný pobyt – Stuttgart

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Hana Hrochová

 – 
17 fotografií

Koncem října jsme opláceli návštěvu naší partnerské škole ve Stuttgartu. Týdenního výměnného pobytu se tentokráte zúčastnilo 16 studentů a studentek z třídy sexty B, profesora Milana Hamingera. Christof Seiler se svými svěřenci a svěřenkyněmi připravili opět zajímavý a zábavný program zahrnující již obligátní návštěvu Mercedes - Benz muzea a čokoládovny Rittersport, ve které jsme si mohli vyrobit vlastní "krychličku" čokolády, postarali se ale také o to, abychom nezmeškali nic z aktuálního dění na politické scéně Stuttgartu. Byli jsme svědky demonstrace proti plánované přestavbě nádraží (ne nadarmo jsou Brno a Stuttgart partnerská města) a stali se tak "součástí historie" při prohlídce města, jehož hranice jsme, právě vlakem překročili ve čtvrtek. Návštěvu malebného Tübingenu, univerzitního městečka, nám zkalil jen fakt, že při cca čtyřech stupních Celsia nebylo možné projet se na gondolách a nemuset vyčkat jarního tání.

strana 1 / 2

Především se ale podařilo to, co je cílem výměn, které pořádáme. Naše studentky a studenti navázali opravdu přátelské vztahy se svými německými protějšky a už teď plánují (již druhé) setkání v Praze.

Pedagogický doprovod - Hana Hrochová a Pavel Kubíček - načerpal energii ze svých studentů a studentek a zároveň zdokonalil svou jazykovou vybavenost v rozhovorech se svými hostiteli, jejichž pohostinnost téměř neznala hranic. I za to patří dík nejen Christofu Seilerovi, který se o výměnu stará již několik let, ale také Johannesu Thurner-Sigelovi a rodině Rauschningových.

Zařazeno v kategoriích:

Německý jazyk
Zahraniční spolupráce

Virtuální prohlídka