Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Projektový den Primy B

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Alice Bílková

9 fotografií

Projektový den v Primě B

V pátek 18.12.2020 proběhl v naší učebně 240 "Projektový den". Tématem projektového dne se staly tradice v anglicky mluvících zemích. Nejdříve jsme se rozdělili do skupin po 3- 5 lidech. Skupinky si poté vybraly tradice a země, na které zaměří svůj projekt. První termín prezentací bohužel nemohl proběhnout, protože jsem si ho naplánovali v říjnu, kdy nás protiepidemická nařízení poslala domů.

Proto jsme moc rádi, že v pátek před vánocemi se náš projektový den uskutečnil. Shledli a vyposlechli jsme zajímavé prezentace na témata:

Thanksgiving Day, Halloween, Christmas in the UK, Canada Day, St. Patric´s Day,

Easter in England, Harry Potter, Australia a také New Zealand a haka. O Novém Zélandu a posvátněm tanci "haka" nám přišel popovídat prof. Ayson. Jednu prezentaci zaměřenou na Velkou Liverpoolskou jsme pro nedostatek času museli odložit na další projektový den. Většina skupinek si připravila i něco na ochutnání a také zajímavé kvízy v Kahootu. Celkově to bylo všechno moc hezké a spoustu nových věcí jsme se dověděli zajímavým způsobem. Až se budete chtít dovědět z čeho se skládá anglická vlajka, přijďte k nám do třídy a my vám to řekneme. :)


 

Prima B a prof. Bílková Alice

Zařazeno v kategoriích:

Anglický jazyk
Sportovní výkony studentů

Virtuální prohlídka