Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

10. ročník recitační soutěže na Bigy

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Nora Janečková

 – 
73 fotografií

Jubilejní ročník recitace na naší škole

strana 1 / 7

V úterý 13. 12. se na Bigy konala pravidelná recitační soutěž. Letošní ročník předčil očekávání, do soutěže se přihlásilo 20 studentů vyššího stupně gymnázia. Účastníci byli rozděleni do dvou skupin podle věku. V kategorii mladších získal čestné uznání Karel Prchal z QA s vlastní tvorbou. Na třetím místě se umístil Simon Bargel ze 2. B, k recitaci zvolil klasický text, ale ten oživil originálním a nevtíravým projevem. Druhé místo získal s pokorným, neteatrálním projevem Matyáš Kučera z QA. První místo zcela jednohlasně získali Ema Juřicová a Kryštof Bína z QB.  Také sáhli po klasikovi a Shakespaerovými sonety dokázali, že anglická renesance má stále živého ducha.

V kategorii starších studentů získala čestné uznání Sofie Hanounová ze 4.C. Na třetím místě se umístila oktavánka Sabina Dospělová, s upřímným přednesem se dokázala vcítit do starší ženy. Druhé místo obsadil Tomáš Podroužek ze 4.C, byl přirozený a upřímný. První místo získal Vít Polák, s krásně posazeným hlasem recitoval verše Václava Hraběte a suverénně zvítězil.

Sympatiím publika se těšila Sofie Hanounová a získala nejvíc hlasů obecenstva.  Text otci, který nenaplnil očekávání, byl silný.

V porotě usedly Lenka Valasová, Jana Hubáčková a Nora Janečková.  Na organizaci, včetně skvělého hudebního doprovodu Nelly Jandové a Magdaleny Bártkové, se podílela třída 1. A.

Zařazeno v kategoriích:

Český jazyk a literatura

Virtuální prohlídka