Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Recitace na Bigy

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Nora Janečková

 – 
58 fotografií

4. ročník recitační soutěže pro nižší gymnázium

strana 1 / 5

14. 2. 2023 se na Bigy uskutečnila recitační soutěž pro nižší gymnázium. Ukázalo se, že recitace má na Bigy velkou budoucnost. Studenti nižšího gymnázia si dokázali vybrat vhodné texty pro jejich věkovou kategorii, pro porotu bylo dost obtížné zvolit ty skutečně nejlepší.  V první kategorii prim a sekund získala čestné uznání Vendula Trnková z primy A. Třetí místo obsadily hned dvě studentky, a to Martina Kucinová ze sekundy B a Veronika Dobešová z primy B. Druhé místo získal přirozený projevem David Kucin z primy B. První místo si odnesla Sofie Lesníková ze sekundy B. Vybrala text od Václava Hraběte Infekce, její recitace byla nepatetická, osobní, odzbrojující, porota o prvním místě absolutně nepochybovala.

V druhé kategorii tercií a kvart obsadil třetí místo Andreas Walread z kvarty B, druhé místo Václav Vičík taktéž z kvarty B a první místo vyhrál Lukáš Ondruš z kvarty A. Lukáš si vybral zcela klasický text Na břehu řeky Svratky od Vítězslava Nezvala a zvládl ho skvěle. Jeho mimořádnost se potvrdila i tím, že pro recitační soutěž vytvářel hudební doprovod. 

V porotě usedly Markéta Ströbingerová, Markéta Pavlasová, Jana Hubáčková a Nora Janečková. Cenu publika si odnesla Vendula Trnková z primy A.

Studenti prvních a druhých míst postupují do dalšího kola tak zvané Dětské scény.

 

 

 

Zařazeno v kategoriích:

Český jazyk a literatura
Soutěže

Virtuální prohlídka