Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Krajské finále -hoši zlato, dívky bronz!

Vydáno:

 | 

Autor: Mgr. Michal Snopek

16 fotografií

Silový čtyřboj a Čtyřboj zdatnosti 2023, krajské finále.

strana 1 / 2

14. prosince 2023 se konalo v Brně okresní a krajské kolo silové soutěže. Hoši si měřili síly v trojskoku z místa, tlaku s činkou, shybu a vznosu. Dívky prokazovaly zdatnost v hodu medicinbalem v zad, trojskoku z místa, šplhu na tyči a sed-lehu na 1 minutu.

Na loňském MČR v Karviné jsme si řekli: “Vyhrajeme kraj!” Povedlo se! Ze srdce gratuluji a děkuji za skvělou reprezentaci následujícím studentům: Sx.A - Dobešová Pavlína, Julinková Kateřina, Klimčíková Natálie; 3.C - Gachová Anna, Čandrlová Viktorie; Sp.A - Fejfušová Klára, Jančuš Vilém; OK.B - Prášek Václav, Bernard Filip; 4.C - Bielak Tomáš; Sx.B - Staněk Vít; 2.C - Káňa Dominik.

Zvláštní pozornost zaslouží Vilém Jančuš, Sp. A, který v soutěži reprezentuje Bigy už od nižšího gymnázia. Je dvojnásobným vítězem JMK 2022 a 2023 a celostátním přeborníkem 2023 v disciplíně svis vznesmo. Jsou to úžasné výsledky - viz. tabulkový přehled v příloze!

Soutěž je koncipovaná jako soutěž jednotlivců a družstev. Vyhrát soutěž družstev je složitější. Musí se sejít silný tým. A letos se sešel - Vilém, Vašek, Vítek a Tomáš nasadili vysokou laťku a vyhráli! BIGY porazilo silné soupeře a je na to hrdé (viz. tabulkový přehled v příloze).

BIGY, držte nám pěsti na celostátním finále v Karviné ve dnech 21. - 22. března 2024! Děkujeme:)

Přílohy

 Vysledkova_listina preboru JM kraje v Silovem ctyrboji 2023 Hosi.xls [154 kB] Silovy_ctyrboj-JM kraj-divky- 2023.xlsx [20 kB]

Zařazeno v kategoriích:

Tělesná výchova
Soutěže
Úspěchy
Žáci

Virtuální prohlídka