Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

První Noc s Andersenem

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Markéta Pavlasová

 – 

Historicky první Noc s Andersenem na naší škole se uskutečnila 28. 3. 2008. Tato akce byla určená pro třídy Primu A a Primu B. Pořadateli Noci s Andersenem byli paní profesorka Pavlasová, pan profesor Kubíček, pan profesor Plaček, paní profesorka Vrublová a paní profesorka Punčochářová.
Nejdříve jsme se v 19 hodin sešli ve vestibulu na Bigy a přemístili jsme se do gymnastického sálu, kde jsme měli spát. Rozbalili jsme si spacáky a karimatky a mohlo se začít. Pak přišlo na řadu představování všech zúčastněných. Poté nám páni profesoři přečetli několik pohádek od Hanse Christiana Andersena (např. O cínovém vojáčkovi).

Když jsme se všichni poznali, rozdělili jsme se do skupinek po pěti nebo šesti. Zástupce z každé skupinky šel a vybral téma, na které jsme potom měli složit nějakou básničku a poté jsme si ji přečetli. Po krátké pauze na posilnění jsme dostali za úkol předvést nějakou pohádku z večerníčku. Výherci byli odměňováni drobnými cenami, byly to například knížky, joja nebo tužky.

Po vyhlášení nejlepších scének přišla na řadu večerní bojová hra. Potmě jsme běhali po škole a hledali jsme svíčky, u kterých byla otázka, která se týkala Andersenových pohádek a my jsme na ně museli najít správnou odpověď. Po skončení hry jsme se všichni přemístili do gymnastického sálu, kde se konalo opět vyhlášení výsledků a předávání čestné listiny účastníka Noci s Andersenem. Poté jsme se převlékli do pyžama a dívali jsme se na Andersenovu pohádku Malá mořská víla.

Když jsme se ráno „vypotáceli“ ze spacáků a uklidili si spaní, šli jsme si místo rozcvičky zahrát vybíjenou. Bohužel ale ne na dlouho. Za chvilku jsme se museli rozejít do svých domovů…

A tak skončila naše velkolepá Noc s Andersenem ! A už teď se těšíme na druhý ročník.

Karolína Coufalová a Kateřina Švejnohová, Prima B
 

Zařazeno v kategoriích:

Český jazyk a literatura

Virtuální prohlídka