Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Finále Kin-ballu ČR

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Alice Bílková

4 fotografie

Omnis a Kinesis neboli Vše v pohybu

sloučenina latinského a řeckého slova zní Omnikin. Kdo studuje na naší škole již tuší, že článek bude o Kin-ballu. Ve dnech 23.4. a 24.4. se zúčastnila dvě družstva našich studentů Mistrovství České republiky v Kin-ballu. Již podruhé jsme postoupili přímo do finále, protože v našem kraji zatím nemáme konkurenci. Doufejme, že seminář pro zájemce o Kin-ball, který za hojné účasti 18 učitelů a trenérů a kanadského předsedy mezinárodní Kin-ballové asociace v Kanadě P. J. Hammela proběhl na naší škole 22.4. povede konečně k tomu, že nějaká konkurence na jižní Moravě vznikne. Mistrovství probíhalo v hale na jižním městě v Praze a protože jsme měli dvě družstva a každé mělo finále v jiný den, jeli jsme do Prahy na dva dny.

Tým starších studentů ve složení: Helena Gricová QB - kapitánka,
Anna Němcová, Klára Enžlová, Noemi Dvořáčková (všechny QB), Simona Bartoňková  2.A, Jakub Mach a Jan Menšík (oba QA), Adam Plšek KA a Tomáš Průša TB,vybojovali v těžké konkurenci 5. - 6. místo (z devíti), čímž obhájili svůj loňský úspěch (5. místo).

Tým mladších studentů složený z: Anny Homolové TB - kapitánka, Markéty Vechetové TB, Magdy Cinkové SA, Magdy Rotreklové SA, Pavla Asmuse TB, Oskara Bařinky PA, Tomáše Průši TB a Adama Plška KA také obhájil loňský výsledek a dokonce dosáhl o místo nad něj. 6. - 7. místo (z devíti) je pro nás výzvou do příštího ročníku turnaje, abychom zapracovali na taktice, skluzech, podání a příště postoupili alespoň o dvě příčky nahoru.

Pokud srovnáme s loňským ročníkem, úroveň turnaje byla zase o něco vyšší, a proto jsem s úspěchem našich družstev velmi spokojená. Děkuji všem za výbornou reprezentaci školy a zvláště za jeden volný den, který na tento účel věnovali. Vyzývám také tímto všechny milovníky kin-ballu, aby se nebáli a připojili se k nám ať už jako hráči anebo třeba jako sponzoři našich družstev. Děkuji velmi rodině Bařinkových, která podpořila finančním darem jízdné na turnaj a paní Bařinkové, která nás osobně podpořila přímo na finále pomocnou rukou a laskavým přístupem ke všem hráčům.

Mgr. Alice Bílková, trenérka družstev a patronka Kin-ballu

Zařazeno v kategoriích:

Tělesná výchova
Sportovní výkony studentů

Virtuální prohlídka