Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Tábor v Opatově 2015 – Tajemství svatého Grálu

Vydáno:

 | 

Autorka: Jana Kozlíčková

2 fotografie

Tajemství svatého Grálu

Tak jsme se zase vydali na tábor…  Hned po příjezdu nás na svém dvoře uvítal král Artuš. Přijal nás do stavu pážecího a oznámil nám, že budeme usilovat o to, stát se rytíři. Také nám ukázal největší klenot hradu Kamelot (ve který se pro tento týden proměnila opatovská fara), svatý Grál.

Následující ráno nám výsledky náročných expertíz odhalily, že Grál je podvrh a že bude třeba se okamžitě vydat hledat pravý svatý Grál. Proto jsme se jali hledat Merlina, aby nám poradil, jak svatý Grál získat zpět na Kamelot.

S informacemi od místních klepen a malou pomocí Jezerní paní se podařilo zakletého Merlina najít a osvobodit. Celý týden nám potom pomáhal získat dílky mapy, pomocí níž jsme pravý svatý Grál opět našli a navrátili tak Kamelotu jeho největší slávu.

Ve volných chvílích jsme prokazovali, že ovládáme rytířské ctnosti – udatnost a obratnost, tvořivost, bystrost a ušlechtilost. Díky tomu jsme na konci týdne všichni odjížděli jako rytíři, vybaveni rytířským mečem a vyznamenáni řádem svatého Grálu.

 Teď můžeme jen přemýšlet, jaká dobrodružství nás asi čekají příští léto.J

                                                                                                                                                             zapsali: rytíři krále Artuše

Zařazeno v kategoriích:

Spolek přátel Bigy
Opatov

Virtuální prohlídka