Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Letní tábor 2019 -Nový Radwest Ernolds

Vydáno:

 | 

Autorka: Jana Kozlíčková

3 fotografie

NOVÝ RADWEST ERNOLDS aneb HOREČKA DIVOKÉHO ZÁPADU (letní tábor 2019)

Kontakt na organizátora: tabornafare@gmail.com
Web: bobanci.borec.cz

Po náhlém úmrtí starosty, kterým byl Radwest Ernolds, se městečko Middletown ocitlo v těžké situaci. Záhy se však objevilo hned pět nových kandidátů, kteří byli odhodlaní převzít na sebe povinnosti spojené s vedením městečka. Dovolte mi nyní tyto kandidáty stručně představit.

Lízalfous Revolver pochází z Mexika a je nejmladším z kandidátů. Po úmrtí rodičů vyrůstal v sirotčinci a již od útlého věku se toužil stát šerifem, což jej neopustilo ani po jeho politologických studiích. Vyniká svou štědrostí, nebojácností a slušností. Ve své volební kampani slíbil obyvatelům Middletownu mír, spokojenost a ochranu jeho obyvatel.

Joe Rodriguez pochází z chudé rodiny, má bratra i sestru, avšak od svých dvanácti let vyrůstal zcela bez rodičů. Po svých studiích ve Strasbourghu se vrátil do Middletownu, kde se začal aktivně zajímat o politický život. V současné době je čerstvě ženatý a v Middletownu by chtěl postavit železnici a vyrazit měnu.

Esterníno pochází z vysokohorské vesnice, kterou opustil již v sedmi letech, kdy se vydal na cesty. Navštívil řadu míst, při svých cestách se zaměřoval zejména na pomoc lidem. Tyto cestovatelské zkušenosti se promítly i do jeho povahy – i přes jeho přísný, a skrze jizvu na pravé tváři možná i strašidelný, výraz se jedná o kandidáta spravedlivého a s vlastním názorem.

Magnetický Jack, neboli MagJack, jak je mu přezdíváno, byl sice vychován kojoty, i přesto oplývá vybranými způsoby pravého gentlemana. Již od mládí byl řemeslně zručný – živil se prodejem vyřezávaných oslů a nosí slaměný klobouk vlastní výroby. Mimo to napsal i několik encyklopedií o přitažlivosti magnetů a je krotitelem koní. Middletownu slibuje bezpečí a pohodlí pro jeho obyvatele a má v plánu vystavět železnici.

José Targaryen se narodil v Mexico City a většinu svého života vyrůstal bez rodičů. Jeho nejvěrnějším přítelem se tak stal oslík Dandy a staré banjo po otci, s nímž si vydělával na živobytí. Poté, co jej přepadli ozbrojení muži a okradli jej, se ho ujal mistr zbraně a významný úředník, který mu poskytl zázemí – dobré jméno a výchovu. Poté, co byl Targaryen v Mexico City zvolen šerifem, zcela vymizela kriminalita. Podobný úspěch ve funkci slibuje i obyvatelům Middletownu.

Tito kandidáti to však během volební kampaně neměli jednoduché. Úmrtí starosty využili bandité, kteří se městečkem prohnali a zcela jej zdevastovali. Od ztrát na životech zachránilo městečko varování od Indiána z vedlejší vesnice, který však za svou pomoc zaplatil životem. Před svou smrtí stihl ještě kandidátům svěřit legendu o starém indiánském pokladu. Všichni kandidáti byli zajedno v tom, že je třeba poklad najít a využít jej pro opravy a zvelební Middletownu, čím opět prokázali své kvality a dobrá srdce.

Při cestě za jednotlivými částmi mapy museli překonat nejedno nebezpečí, ať již v podobě starých jeskyní, opuštěných dolů či smrtelně nebezpečných zlatých bizonů. Čelit museli také opakovanému nájezdu banditů, kteří jim dokonce na čas získané mapy odcizili. I přes tyto nesnáze se jednotliví kandidáti nevzdali a poklad u tajemné propasti objevili. Budoucnost městečka tak byla zachráněna a již nyní je v Middletownu postavena slibovaná železnice.

Volební klání bylo po celou dobu velice vyrovnané, nejčastěji se na prvním místě střídali Magnetický Jack a José Targaryen. Volby však nakonec, byť jen s těsným náskokem, vyhrál Magnetický Jack, který se po Radwestu Ernoldsovi ujal starostování. Není však pochyb o tom, že bude-li to nový starosta potřebovat,

může se bez obav obrátit i na ostatní kandidáty, kteří se během voleb proměnili z rivalů na blízké přátele.

To je z Middletownu vše, přeji příjemný den.

 

Zařazeno v kategoriích:

Spolek přátel Bigy
Opatov

Virtuální prohlídka