Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Ohlédnutí za létem v Opatově

Vydáno:

 | 

Autorka: Jana Kozlíčková

2 fotografie

Rudý gentleman

Říkají vám něco jména Vinnetou a Old Shatterhand? Hrdinové slavných filmů natočených v šedesátých letech podle románů Karla Maye mnohým dnešním dětem už nic neříkají. Myslím si, že to je škoda. Tito hrdinové byli vzorem pro mnohé generace. Diváci spolu s dobrodružstvím a napětím podvědomě přijímali také jejich ušlechtilost. A proto jsme letos motivovali táborovou hru právě těmito filmy.

Víte, kdo je to „greenhorn“? To je ten, co přijede na divoký západ a vše se teprve učí. A tak jsme se také učili. Třeba střílet lukem nebo „medvědobijkou“ (v našem případě vzduchovkou). A někteří (dokonce i z těch nejmenších) se projevili jako zkušení rudoši, když z pěti ran poslali šíp do terče čtyřikrát. Také jsme stopovali „bledé tváře“ a sami se před nimi skrývali. Nebo jsme šili indiánské oblečení či vyráběli různé ozdoby (které jsme pak tajně darovali někomu z kamarádů). Pokoušeli jsme se také zkrotit laso. Roztočit „talíř“ se podařilo většině. Nakonec všechny čekala pravá indiánská odměna – náramky vyrobené peruánskými indiány.

Největším pokladem ale bylo to, že jsme nalezli spoustu kamarádů a prožili s nimi celý týden. A nezabránila tomu ani covidová epidemie. Všichni jsme prošli testováním beze ztrát.

Zařazeno v kategoriích:

Spolek přátel Bigy
Opatov

Virtuální prohlídka