Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Letní tábory 2019 v Opatově

Vydáno:

 | 

Autorka: Jana Kozlíčková

7 fotografií

Letní tábory 2019 v Opatově

Jimanju

Kontakt na organizátora: taboropatov@gmail.com
Web: opatovaci.webnode.cz

V dalším ročníku tábora v Opatově se účastníci ve hře Jimanju ponořili do virtuální reality. Úkolem každé skupinky bylo získat kámen a dosadit jej na správné místo. Během získávání kamene se  začaly ve hře dít podivné věci. Hráči se  nevrátili zpět do běžných životů., ale zůstali ve hře, kterou mezitím ovládla umělá inteligence. Naštěstí se objevil Jim, jeden z dalších hráčů, který ostatním pomohl. Díky jeho návodu sehnali součástky k postavení stroje s jehož pomocí se jim podařilo umělé inteligenci ubránit.

Díky za  deset dobordružných dní a už se těšíme na přístí rok!

Expedice Orinoco

Kontakt na organizátora: milos.winkler@bigy.cz

Když 1. srpna 1498 obeplul Kryštof Kolumbus na své třetí výpravě ostrov Trinidad, dostal se do velikého zálivu, který byl neobvykle bohatý na sladkou vodu. To dávalo tušit ústí nebývalé řeky.

V roce 1951 se vydala hledat prameny řeky francouzsko-venezuelská výprava a její pokus byl korunován úspěchem: 27. listopadu 1951 stojí nad pramenem potůčku, ze kterého se za dva a půl tisíce kilometrů stane veletok o šířce několika kilometrů a hloubce až 20 metrů. Prameny leží ve výšce 1045 metrů nad hladinou moře a jejich polohu určují zeměpisné souřadnice 2°19´5´´ severní šířky a 63°21´42´´ západní délky.

 O letních prázdninách se vydaly po stopách této expedice dva turnusy dětí. Poznávaly obtíže cesty, ale i obyvatele okolních pralesů a jejich život. Děti se učily spolupracovat při plnění různých úkolů a vytvářet dobrou partu, která musela přežít uprostřed pralesů. Vzhledem k tomu, že věk účastníků se pohyboval od pěti do třinácti let, to nebylo vždycky snadné. Ale jak můžete vidět z fotografií, přežili to všichni s úsměvem na rtech. Díky za ty dva týdny!

Nový Radwest Ernolds aneb horečka Divokého západu

Kontakt na organizátora: tabornafare@gmail.com
Web: bobanci.borec.cz

Po náhlém úmrtí starosty, kterým byl Radwest Ernolds, se městečko Middletown ocitlo v těžké situaci. Záhy se však objevilo hned pět nových kandidátů, kteří byli odhodlaní převzít na sebe povinnosti spojené s vedením městečka.

Tito kandidáti to však během volební kampaně neměli jednoduché. Úmrtí starosty využili bandité, kteří se městečkem prohnali a zcela jej zdevastovali. Od ztrát na životech zachránilo městečko varování od Indiána z vedlejší vesnice, který však za svou pomoc zaplatil životem. Před svou smrtí stihl ještě kandidátům svěřit legendu o starém indiánském pokladu. Všichni kandidáti byli zajedno v tom, že je třeba poklad najít a využít jej pro opravy a zvelební Middletownu, čím opět prokázali své kvality a dobrá srdce.

Volební klání bylo po celou dobu velice vyrovnané, nejčastěji se na prvním místě střídali Magnetický Jack a José Targaryen. Volby však nakonec, byť jen s těsným náskokem, vyhrál Magnetický Jack, který se po Radwestu Ernoldsovi ujal starostování. Není však pochyb o tom, že bude-li to nový starosta potřebovat, může se bez obav obrátit i na ostatní kandidáty, kteří se během voleb proměnili z rivalů na blízké přátele.

To je z Middletownu vše, přeji příjemný den.

 

Zařazeno v kategoriích:

Spolek přátel Bigy
Zápisy jednání

Virtuální prohlídka