Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

GMO - geneticky modifikované organismy

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Martina Malinová

Titulní obrázek článku

Co přesně dle nové evropské legislativy spadá do skupiny látek zvaných GMO? A které úpravy genomu jsou nyní zahrnuty mezi genetické modifikace? O tom s námi přijde diskutovat proděkan pro vnější vztahy, strategii a rozvoj VF MU PharmDr. Jakub Treml, Ph.D., člen České komise pro nakládání s GMO a přednosta Ústavu molekulární farmacie Farmaceutické fakulty MU. Diskuse proběhne v rámci hodin MOB v pátek 17.5. od 14 hod v učebně 332, všichni zájemci jsou vítáni. 

Jakub Treml je absolventem Farmaceutické fakulty VFU Brno. Na stejné fakultě získal v roce 2013 titul PharmDr. studiem oboru farmakognozie a v roce 2015 titul Ph.D. ve stejném oboru. Od roku 2020 působí jako přednosta Ústavu molekulární farmacie Farmaceutické fakulty MU.

Vědecky se zaměřuje na testování biologické aktivity přírodních a syntetických látek, konkrétně jde o antioxidační, protizánětlivou a antidiabetickou aktivitu in vitro sledovanou na buněčných kulturách pomocí molekulárně biologických metod. Věnuje se také testování antimikrobiální a antibiofilmové aktivity na bakteriích.

V roli proděkana má na starosti koordinaci přesunu fakulty do kampusu v Bohunicích, rozvoj fakulty v otázkách strategie a koordinaci vnějších vztahů fakulty.

Zařazeno v kategoriích:

Volitelné předměty a kroužky
Environmentální aktivity
Úspěchy
Úvahy, bilance, vzpomínky
Biologie
Učitelé
Žáci

Virtuální prohlídka