Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Studenti SXA na Dnech chemie

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Martina Malinová

4 fotografie

Ve dnech 12.-14. září se Jiří Konečný, Jan Indra a Štěpán Vlach ze SXA zúčastnili Dnů chemie, třídenní informačně-seznamovací akce konané Ústavem chemie Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v rámci projektu „Podpora nadaných žáků a studentů na Přírodovědecké fakultě MU". Akce se konala v prostorách Univerzitního kampusu Bohunice, níže celou akci popisuje student Jan Indra. 

Dny chemie: 12.-14. září 2023
Jedná se o naučný program pro středoškoláky, které zajímá chemie. Celý program se odehrává v prostorách kampusu Masarykovy univerzity v Bohunicích. Předním pořadatelem byl Mgr. Jaromír Literák, Ph.D. 
Celý program byl zdarma včetně obědů.

 První den v úterý jsme měli několik zajímavých prezentací zaměřených nejen na chemické a fyzikální jevy, ale i na studium přírodních věd v Česku i v zahraničí. Při poslední aktivitě jsme byli svědky zábavných experimentů.

 Ve středu jsme si odbyli přednášku a potom jsme měli možnost pracovat v programech na modelování chemických sloučenin. Odpoledne jsme připravovali různé chemické látky v laboratoři na výuku vysokoškoláků.

 Poslední den (čtvrtek) začal exkurzí laboratoří analytické chemie. Potom jsme si sami vyzkoušeli práci analytického chemika u realistických příkladů. Po náročném dopoledni jsme si zasloužili delikátní oběd v Campus Square. 

Zařazeno v kategoriích:

Úspěchy
Chemie
Žáci

Virtuální prohlídka