Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

I. Bigy cyklojízda

Vydáno:

 | 

Autor: Mgr. Filip Kirchner

 – 
15 fotografií

V pátek 8. června 2012 se uskutečnila první Bigy cyklojízda, která byla mimo jiné završením projektu „Do práce na kole“. Celkem devět profesorů z naší školy dojíždělo během měsíce května do práce na kole.
Po pátečním vyučování se skupinka odvážlivců shromáždila před školou. Účast byla hojná a pestrá. Nechyběli profesoři, studenti, rodiče, absolventi či přátelé Bigy. Jízda nebyla jenom na kolech, ale i na elektrokoloběžce a jednokolce. Trasa výletu vedla po cyklostezce přes Antropos k restauraci U lampy (v Komárově u řeky s lodí), kde jsme se občerstvili a pokračovali podél řeky Svitavy až do Obřan. Cílem našeho výletu byla hospůdka „Na konečné“ (na konečné šaliny č. 4), kde jsme se rozloučili a každý jel svým směrem domů. Musím zmínit také setkání s městskou policí, která podrobila naše jízdní kola důkladné prohlídce. Kontrola proběhla bez obtíží.

strana 1 / 2

Závěrem bych chtěl poděkovat všem zúčastněným a především profesorovi Pavlu Vaňkovi, který se postaral o zdařilý průběh této sportovní události. Doufám, že se v blízké době opět setkáme na dvou kolech.

Šimon Jurásek 3. C
 

Zařazeno v kategoriích:

Základy společenských věd

Virtuální prohlídka