Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

8. ročník turnaje ve streetbalu

Vydáno:

 | 

Autor: Mgr. Pavel Vaněk

 – 

Nedělního rána 28. září 2008 se Komínem rozléhalo driblování míčů účastníků Turnaje ve streetbalu, kteří se rozcvičovali a rozehřívali své zmrzlé prsty na hřišti v ulici Pastviny. Vycházející slunce ještě nehřálo, ale oznamovalo, že bude slunečný den jako stvořený pro akci tohoto druhu.

Herní systém, který se skládal ze dvou tabulek, zajišťoval všem týmům možnost sehrát zápas každý s každým ve své skupině, což se dalo zrealizovat jen díky tomu, že se hrálo na dvou hřištích současně. Poté následovalo klání o páté až deváté místo, semifinále a finále.

Na hřišti se setkávala mužstva různého věku a různého složení. Bylo zde k vidění ryze dívčí družstvo složené z jedenáctiletých hráček, smíšená družstva, ale převážně zde byly k vidění mužské a chlapecké týmy. Milým překvapením byla účast pěti učitelů Biskupského gymnázia, kteří se svými dvěma týmy předvedli obdivuhodné výkony. Ve finále pak jeden z „bigy týmů“, Romeo a Julie v čele se Zdeňkem Papouškem, vybojoval zlaté medaile a vytouženou „štangli“ salámu. Kapitán tohoto týmu byl současně vyhodnocen jako nejlepší hráč turnaje a získal tak hodinky Rotax. Také mu byla udělena cena pro „nejzkušenějšího“ hráče, oceněná sportovními trenkami Atex (na fotkách je předvádí jako pokrývku hlavy). Druhé a třetí místo si odneslo bohaté vitaminové koše. Každý účastník turnaje pak obdržel sladkou odměnu. Nejmladším účastníkem byla Terezka Trnková z týmu Žabích stehýnek, která obdržela cyklistické kraťasy.

Během turnaje se již tradičně podávalo pití a cukrovinky, což přispívalo k dobré náladě a výkonům hráčů.

Akci pořádala Česká tábornická unie Tábornický klub Sokoli ve spolupráci s městskou částí Brno – Komín za podpory tří komínských obchodů. Konkrétně: Beránková Marie – Ovoce a zelenina na ulici Hlavní, Novotný Tomáš – Potraviny, maso a uzeniny rovněž na ulici Hlavní a Šimek Miroslav – Cukrárna a zmrzlina na ulici Svratecká. Všem výše jmenovaným patří velký dík za zdařilý průběh a podporu akce.

Fotky z turnaje jsou k dispozici na stránkách http://www.tksokoli.cz

Výsledné pořadí týmů:

  1. Romeo a Julie, kap. Zdeněk Papoušek
  2. Filadelfija Flajrs, kap. Jan Kucin
  3. Kings of Blackfield, kap. Vojtěch Lerche
  4. VIP, kap. Martina Punčochářová
  5. Mizerové, kap. Pavel Mizera
  6. Bulls, kap.Jaroslav Drábek
  7. Gumy, kap. Jakub Hoždora
  8. Mr. Henky, kap. Michal Czarkowski
  9. Žabí stehýnka, kap. Sára Krumpholcová

Zařazeno v kategoriích:

Tělesná výchova
Soutěže

Virtuální prohlídka