Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Výroba ptačích budek

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Kateřina Krumpholcová

 – 
14 fotografií

I když to tak nevypadá, je tady jaro. Když zrovna nefučí severák, z lesa se ozývají hlasy ptáčků zpěváčků. A právě pro ně jsme se rozhodli vytvořit budky. Výroba budek je součástí projektu Ptáci ve městě, který byl finančně podpořen z dotačního programu Společně pro Brno Nadace Veronica. 

strana 1 / 2

Dílna "výroba ptačích budek" se konala v úterý 12.3.2013. V sestavě 10 studentů a studentek, 3 vyučující a dvě děti jsme se sešli v učebně 332 a bez dlouhého váhání jsme se pustili do práce s voňavým dřevem. Měli jsme předchystaný materiál – zakoupená prkna nám naprosto precizně podle našich požadavků nařezal pan Kuchař z údržby. Děkujeme ještě jednou za spolupráci! 

Naším cílem bylo vytvořit 8 ptačích budek, což se nám taky podařilo. Nabídneme tak bydlení dvěma rodinám malých sýkor (třeba modřinek), čtyřem rodinám brhlíků lesních nebo velkých sýkor(třeba koňader) a dvěma rodinám rehků.

Výsledek dílničky můžete zatím vidět ve 3. patře před kabinetem biologie, instalaci v okolí školy plánujeme na úterý či středu 19. nebo 20.3.2013. Doufáme, že se budky budou ptákům líbit aspoň tak jako nám a ptáci v nich zahnízdí.

Díky všem zúčastněným za nasazení, se kterým se potýkali s kladívky, šroubováky, vruty, vrtačkou, štětci, barvami a dalším materiálem a doufám, že se studenti a studentky s radostí zapojí i do dalších činností Ekoklubu.

Inspiraci pro tvorbu budek jsme hledali na internetu, například na stránkách České společnosti ornitologické a nebo tady .

Zařazeno v kategoriích:

Tvorba
Biologie
Žáci

Virtuální prohlídka