Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Chemie kolem nás - projekt PK chemie

Vydáno:

 | 

Autor: RNDr. Jan Taraba, PhD.

 – 
27 fotografií

Dne 14. 5. se v prostorech našeho gymnázia podařilo předmětové komisi chemie zrealizovat vzdělávací akci s názvem Chemie kolem nás. Tento projekt, kterého se zhostili studenti kvint, představil všem studentům a zájemcům vybraná témata z oblasti chemie. Studenti se mohli blíže seznámit s vitamíny, energetickými sloučeninami, plasty, jedy, léčivy a mnoha dalšími látkami.

strana 1 / 3

Po realizaci prezentací vyvstaly různé dotazy, a to jak mezi studenty, tak i mezi pracovníky školy.

Studenty například zajímalo, kolik mohou jíst různých vitamínů, kde je hranice mezi léčivem a drogou, jaké jsou možnosti zdrojů pro přípravu plastů aj.

Výše uvedené otázky (a nejen ty) nutí člověka o věcech přemýšlet, hledat pravdivé a ověřené informace a dělat si na věci vlastní názor. To je totiž v dnešní době úmyslného šíření polopravd a tendenčních vyjádření to nejdůležitější a právě toto bylo jedním z hlavních cílů projektu.

PK chemie děkuje všem studentům kvint za velmi pěkně připravené prezentace vybraných témat, jejich poutavé vysvětlování na stáncích i všem účastníkům, kteří využili např. přestávky k tomu, aby se něco nového dozvěděli.

Za PK chemie

Jan Taraba

Zařazeno v kategoriích:

Úspěchy
Tvorba
Chemie
Učitelé
Žáci

Virtuální prohlídka