Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

ChemQuest - tým studentek 3.C BIGY se dostal mezi nejlepší

Vydáno:

 | 

Autor: RNDr. Jan Taraba, PhD.

 – 
4 fotografie
video

Milí profesoři a studenti Bigy!
Již z předchozích příspěvků můžete vědět o naší účasti v ChemQuestu pořádaného VŠCHT Praha. Z přihlášených 32 skupin ze středních škol z celé České republiky a jejich videí, 10 z nás postoupilo do finálního kola konaného v Praze.

Videoprezentace pokusu

Jelikož tento rok se uskutečnila soutěž ChemQeust již po desáté, byli finalisté a jejich vyučující pozváni do Prahy o den dříve na kulturní program, který pořádali studenti a pracovníci VŠCHT.
Druhý den už došlo na samotnou prezentaci našich připravených experimentů. Vlastní prezentace pokusů zahrnovala právě náš pokus, popřípadě puštění videa, a otázky položené odbornou porotou z řad profesorů VŠCHT.
Další kategorií této soutěže bylo hlasování veřejnosti o nejlepším videu, do kterého jste se mohli zapojit i Vy. A možná právě díky vašemu hlasu jsme v této kategorii vyhrály! Tedy cena veřejnosti putuje do Brna na BIGY.
Děkujeme!
Společně jsme si soutěž velice užily a díky ní jsme se na chemii mohly podívat z jiného úhlu.
Velké poděkování patří především panu doktoru Tarabovi, který nás tímto dobrodružstvím provázel a také panu profesoru Hencovi za odbornou pomoc v oblasti NeNewtovské kapaliny.
Eliška Daňková a Terezie Horáková  3.C

Zařazeno v kategoriích:

Soutěže
Úspěchy
Chemie
Žáci

Virtuální prohlídka