Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Soutěž 8.planeta Malého prince

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Martina Tinková

4 fotografie

Festival Bonjour Brno zahájen a v jeho rámci také výstava 8.planeta Malého prince. Výstava soutěžních prací se koná v prostorách francouzské Aliance na Moravském náměstí 15 a naše studentky zde mají čestné místo. Ze 140 prací zaslaných z celého Jihomoravského kraje, zvítězila v kategorii 16-19let Anna Egerlová z 2.A. a čestné uznání získala Barča Münzová z KB. Mezinárodní porota hodnotila originalitu a hloubku příběhu, který mohl být psán jak česky, tak francouzsky, také nápaditou ilustraci. Diplomy a čestná uznání přijala děvčata z rukou ředitele AF pana Jiřího Votavy, konzulárního rady, předsedkyně francouzské aliance a dalších významných hostů. 

Cílem soutěže bylo, připomenout si 80.výročí prvního vydání Malého prince, Antoina St. Exupéryho, který byl přeložen do více než 360 jazyků a dialektů. 

Už máte svého Malého prince? Ještě ne? Ale chcete poznat příběhy, které vymysleli naši studenti? Zveme vás k nástěnce vedle učebny francouzštiny č. 168., kde můžete obdivovat nejen příběhy, ale také krásné ilustrace. 

Za komisi francouzštiny Martina Tinková

Zařazeno v kategoriích:

Soutěže
Francouzský jazyk
Úspěchy
Správní zaměstnanci
Učitelé
Absolventi
Žáci

Virtuální prohlídka