Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Výlet do Bruselu

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Lenka Dobrovolná

Titulní obrázek článku

Je právě úterý 19. června a na bruselské letiště Zaventem zrovna dosedá Airbus A319 Českých aerolinií. Brzy po přistání kromě pravidelných cestujících vystoupí i 33členná skupina mladých. Ti se již za více než hodinový let měli možnost trochu poznat. Mezi nimi i já, Pavel Niedermayer. Stejně jako ostatní jsem s napětím čekal, jak vypadá proslulé město evropské byrokracie, Brusel.
Stálé zastoupení ČR při EU v Bruselu nám připravilo velmi zajímavý program, který začínal prohlídkou sídla Evropské komise, pokračoval vícejazyčnou tiskovou konferencí a končil besedami s různými pracovníky ve službách EU. Poslední den jsme strávili v Parlamentariu, muzeu Evropského parlamentu, kde jsme absolvovali interaktivní prohlídku spojenou se simulací hlasování a vyjednávání v Evropském parlamentu.
Přestože hlavní město Belgie většinou neoplývá hezkým počasím, nám ukázalo pouze svou přívětivou tvář. Ale to už jsme znovu nasedali do Airbusu A319, abychom se po vyčerpávajícím třídenním programu vydali na naši poslední cestu s Evropskou kanceláří, a to na letiště Praha-Ruzyně. Možná že až tudy poletíme z Bruselu příště, přistaneme už na Letišti Václava Havla…

Pavel Niedermayer, septima B
 

Zařazeno v kategoriích:

Český jazyk a literatura
Úvahy, bilance, vzpomínky

Virtuální prohlídka