Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Prima A na škole v přírodě

Vydáno:

 | 

Autor: Mgr. Pavel Vaněk

 – 
20 fotografií

ŠVP prima A v Branné 2019

Poslední týden května 2019 jsme se vypravili na naši Školu v přírodě, která byla letos v jesenické vesnici jménem Branná. Ubytovaní jsme byli na faře. Takřka celý pobyt si organizovaly 4 týmy složené z žáků Primy A, a každá měla na starosti jeden den skládající se z odpoledního a večerního programu a dopoledního výletu.

strana 1 / 2

Během tří dnů jsme se vypravili na výlety kolem Branné, do Starého Města pod Sněžníkem, a do Ostružné. Odpolední program se odehrával na místním hřišti, kde si tým připravil různé pohybové hry. Při večerním programu byly hry již rádoby klidnější a odehrávaly se ve společenské místnosti fary.

Jedno odpoledne jsme se vypravili do místního hradu a zámku Kolštejn, ve kterém sice nejsou žádné drahé obrazy a nábytek, ale historie hradu je tak zajímavá, že se drtivá většina třídy z prohlídky vracela nadšená.

Ale co by to bylo za akci bez problémů. Když jsme jedno dopoledne dorazili do Starého Města pod Sněžníkem, zjistili jsme, že v celém městě kromě maloobchodu byla vypnutá elektřina. To znamenalo, že jsme mohli rovnou zapomenout na infocentrum s turistickými známkami, vyhlídku a vyhlášenou zdejší cukrárnu.

Stezka odvahy se vydařila a večerní kruh se svíčkou a následnou zpívanou večerkou uzavíral každý den.

Škola v přírodě byla příjemná, když pomineme Staré Město a to, že většina třídy si při organizaci programu totálně vykřičela hlasivky kvůli všudypřítomnému nekončícímu hluku způsobeným lidmi, kteří tento den zrovna neorganizovali.

Na závěrečném galavečeru se soutěží Riskuj tancovali vskutku všichni! 

Přejeme všem třídám, u kterých ještě ŠVP neproběhla příjemný pobyt a hlavně zdravé hlasivky.

Jan Dlabáček, David Chládek, Matěj Vévar (PA)

Zařazeno v kategoriích:

Tělesná výchova
Náboženství
Základy společenských věd

Virtuální prohlídka