Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

3D modely obličejů

Vydáno:

 | 

Autor: Mgr. Vojtěch Maša

Titulní obrázek článku
 – 

V týdnu od 16. do 20. 4. 2012 probíhá v rámci spolupráce mezi Katedrou počítačové grafiky a designu Fakulty informatiky a Ústavem antropologie Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity snímání 3D modelů obličejů.

Místo konání:
Masarykova univerzita, Fakulta informatiky, Katedra počítačové grafiky a designu, Botanická 554/68a, 602 00 Brno

Zařízení pro skenování je instalováno v objektu Fakulty informatiky na stolku ve vstupní chodbě ke Katedře počítačové grafiky a designu. Poté, co projdete kolem vrátnice, se dejte doleva, kde Vás už budou očekávat dva francouzští studenti z Dijonu, kteří jsou na MU v Brně na tříměsíční praxi a kteří skenují. Zájemci o francouzskou konverzaci mohou využít této příležitosti také k rozmluvě s rodilými mluvčími.

Snímání je dobrovolné. Dobrovolníci podepisují písemný souhlas s použitím dat získaných snímáním pro výzkumné účely. Pokud máte zájem, můžete nechat naskenovat nejen sebe, ale i své děti, výzkumníky totiž zajímá právě vývoj v delším časovém horizontu. Snímání se může zúčastnit kdokoli, zástupci všech věkových kategorií jsou vítáni.

Na projektu pracuje v rámci doktorandského studia na Katedře počítačové grafiky a designu Fakulty informatiky MU Mgr. Igor Chalás, za Ústav antropologie je projekt odborně zaštítěn RNDr. Petrou Urbanovou, Ph.D.

Srdečně zve
doc. Ing. Jiří Sochor, CSc.,
vedoucí Katedry počítačové grafiky a designu Fakulty informatiky Masarykovy univerzity

Zařazeno v kategoriích:

Informatika a výpočetní technika

Virtuální prohlídka