Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Fotbalový turnaj o Pohár Sokolů 2009

Vydáno:

 | 

Autor: Mgr. Pavel Vaněk

 – 

V sobotu 3. října 2009, právě v tento podzimní den se uskutečnil jubilejní 10. ročník tradičního fotbalového turnaje „O pohár Sokolů“, který pořádala Česká tábornická unie Tábornický klub Sokoli ve spolupráci s Biskupským gymnáziem Brno.

Sportovní a společenské fotbalové akce se zúčastnilo 24 týmů z Brna a okolí. Na dvou hřištích Biskupského gymnázia se vystřídalo téměř 200 účastníků různých věkových skupin. Nechybělo ani obecenstvo, které tentokrát vytvořilo svým povzbuzováním vřící kotel a povzbudilo hráče v jejich výkonech. Nebyla nouze o rozbitá kolena, ale zkušený tým lékařů je profesionálně vyčistil peroxidem a olepil. Akce se obešla bez závažnějších zranění.

Nadále platilo základní pravidlo, že součet věků hráčů na hřišti nesmí přesáhnout 100 let, takže se na hřišti potkaly různé věkové kategorie. V několika týmech hrála i děvčata. U vchodu ani tentokrát nechyběl velmi oblíbený nenápadný stánek, kde se rozdávaly párky a limonáda.

Fotbalový turnaj zahájil Pavel Vaněk, učitel Biskupského gymnázia, který potom komentoval celou akci, snažil se probudit bojového i fair-play ducha a naladit na správnou sportovní notu.

O jubilejní zahajovací výkop se postaral ředitel Biskupského gymnázia Karel Mikula. Po dlouhých bojích jsme se dočkali finále, byl předán putovní pohár, také obrovský dort a spousty dalších cen, které byly předány jak týmům, tak i jednotlivcům. Za všechny ceny patří velký dík sponzorům.

Více na stránkách TK Sokoli.

Zařazeno v kategoriích:

Tělesná výchova
Soutěže

Virtuální prohlídka