Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Volejbalový turnaj církevních škol – Plzeň 2008

Vydáno:

 | 

Autor: Mgr. Pavel Vaněk

 – 
3 fotografie

Jako každý jiný rok i tento se naše škola zúčastnila turnaje církevních škol ve volejbale. Letos jsme obhajovaly loňský titul, o to to bylo těžší. Naše sestava byla hodně pozměněná, v týmu byly čtyři prvačky, jedna kvintánka, jedna třeťačka a jedna septimánka. Už ve škole jsme měly menší problém, protože jedna hráčka si vymkla kotník na schodech, ale přesto trvala na tom, že s námi pojede.

Turnaj církevních škol se stejně jako loni konal v Plzni, takže cesta byla celkem dlouhá. Po třech a půl hodinách prosezených v autě jsme konečně dojely ke škole kde jsme měly strávit noc. Jenom jsme si tam hodily věci a hned se šly najíst do nedaleké restaurace, protože všechny jsme měly hrozný hlad. Naše jídlo vyloženě odpovídalo tomu, že bychom zítra měly hrát volejbal. Daly jsme si např. bramborový knedlík plněný uzeným masem se zelím, bramborák plněný masem nebo zapečené noky se sýrem.... Po této skvělé večeři jsme se vrátily do školy a šly spát.

Další den jsme měly vstávat už o půl sedmé, ale nikomu se moc nechtělo, a tak jsme své budíky vypínaly, až nás profesoři donutili vstát. Kvůli našemu vstávání jsme na snídani měly asi jenom deset minut, protože už v osm hodin jsme měly hrát první zápas. Hala byla stejně hezká a prostorná jako loni, los jsme měly celkem příznivý, ve skupině jsme byly s Ostravou a Kroměříží. Oba zápasy jsme s přehledem vyhrály a byly v našem vysněném finále!!! O vítězství jsme letos hrály s domácí Plzní. Bylo to velké drama.

První set jsme celkem jasně vyhrály v poměru 25:16, ale po otočení stran nastal zvrat a my se najednou začaly trápit a kazit jeden míč za druhým, a tak jsme druhý set se skoro stejným poměrem prohrály. Nakonec druhý set skončil 17:25. To, co jsme si nejmíň přály najednou bylo tu, musel se hrát třetí set. A ze začátku to s námi vůbec nevypadalo dobře, prohrávaly jsme už 7:10 a potom dokonce 10:13 a jelikož se třetí set hraje jenom do 15, nikdo skoro nedoufal, že to můžeme ještě zvrátit, ale volejbal se hraje až do posledního míče a my se tohoto hesla dokonale držely. Za stavu 10:13 jsme vybraly těžkou smeč a poté vítězně zakončily tento míč. Podle mě byl toto rozhodující míč v celém zápase, protože po tomhle míči se hra zcela obrátila a my třetí set vyhrály poměrem 15:13.

Myslím si, že takové finále a takové nervy opravdu nikdo nečekal. Nakonec jsme byly všechny velmi rády, že jsme titul obhájily.

Ivana Kubíčková, kvinta B

Zařazeno v kategoriích:

Tělesná výchova
Soutěže

Virtuální prohlídka