Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Plavecká show

Vydáno:

 | 

Autor: Mgr. Pavel Vaněk

 – 
4 fotografie

V pátek 12.10.2007 se na koupališti Kraví hora konala show pro dětské domovy. Hlavním iniciátorem a ředitelem této akce byl pan Michael Svoboda. Jeho žena Kateřina a studentka Bigy Barča Vráblová mu při uskutečňování tohoto projektu a i při samotné organizaci show velmi pomáhaly. Pořadatelem byli AC Atletika Brno, TVb1, Městská část Brno – střed ve spolupráci s Biskupským gymnáziem Brno, SK Kociánka Brno, MŘ Policie ČR Brno, SPŠ MV v Brně, Městskou policií Brno a všemi zúčastněnými dětskými domovy. Pro dětské domovy zde byly připraveny jak plavecké, tak vědomostní soutěže. Soutěží se zúčastnilo celkem asi 12 dětských domovů. Soutěžili policisté, lidé z kriminálky a televize, ale i BIGY team.

Protože bylo nahlášeno hodně účastníků, požádal pan Svoboda o pomoc při organizování této akce studenty BIGY. Bylo vybráno 12 studentů (měli funkci atašé) a každému z nich byl přidělen jeden dětský domov. Atašé měl na starosti informovat dětský domov o jejich pořadí na soutěžích, o výsledcích a pravidlech soutěží, ale hlavně se snažili o to, aby si děti tuto akci, která byla jen a jen pro ně, patřičně užily. A myslím si, že se to povedlo. Odměnou organizátorům a sponzorům byly rozzářené úsměvy dětí. Každé dítě dostalo medaili a za první tři místa i pohár či nějakou tu sladkost.
Cílem této akce bylo připravit pro děti, se kterými se osud moc nemazlil, jedno příjemné odpoledne, kdy mohou, alespoň na chvíli utéct od svých starostí a bolestí. Dále chtěl také pan Svoboda změnit vztah dětí k policistům a kriminalistům. Chtěl dětem ukázat, že jsou to hodní lidé, kteří to s nimi myslí dobře.
Sama jsem byla jedním z atašé a musím říct, že jsem moc ráda za příležitost zúčastnit se této akce. Člověk si uvědomí, že si má vážit rodiny a domova, protože ne každý má to štěstí, že má domov a milující rodinu, která je tu pro něj vždy, když to potřebuje.

Obrovský dík a obdiv patří Michaelovi, Katce a Barči, že se do něčeho takového pustili. Myslím, že se jim to moc povedlo. Další poděkování patří samozřejmě sponzorům a hejtmanovi města Brna, bez jejich podpory by se tato akce v takovém měřítku dala asi těžko uskutečnit.

Markéta Štegnerová,
2.C

Zařazeno v kategoriích:

Tělesná výchova

Virtuální prohlídka