Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Pozor! Další ročník mezioborové soutěže N-trophy je tady!

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Kateřina Krumpholcová

 – 
5 fotografií

Nevyhodíš do povětří školu. Nevyplavíš ničí byt. Budeš experimentovat a zkoumat.
Využij naplno moderní laboratoře kampusu Masarykovy univerzity.
Bádej v biologii, chemii, fyzice a logice.
Jediné řešení neexistuje.
Sežeň dva kamarády.
Vytvoř tým.

„Na začátku nevíte skoro nic. Máte před sebou systém, o kterém nevíte, jak se chová, na jaké podněty reaguje, a často ani kde začíná a kde končí. Ať už je vaším systémem atom, vesmír, buňka, chemická sloučenina nebo třeba počasí, snažíte se najít pravidla, která v něm platí. Kladete si otázky, vyvracíte hypotézy, zpřesňujete měření a hledáte souvislosti.

Rozdíl mezi N-trophy a skutečným výzkumem?

Výzkum může trvat několik století. V soutěži N-trophy na to máte pár hodin.“

N-trophy je soutěž vyhlašovaná Jihomoravským centrem pro mezinárodní mobilitu (JMMC) plná experimentů a bádání odehrávající se v unikátním prostoru laboratoří kampusu Masarykovy univerzity. Účastní se jí 3členné týmy složené ze studentů středních škol z Jihomoravského kraje. Členové týmu nemusí být ze stejné školy. Bližší informace 

 

Registrace končí 24.1.2013.

Kvalifikační úlohy jsou otevřeného charakteru, tzn. neexistuje jediné správné řešení či jediný správný postup. Při řešení úloh se velmi hodí schopnost přemýšlet kreativně, hledat souvislosti.
K řešení úloh nejsou třeba zvláštní znalosti oborů.Experiment – pokud je jeho provedení pro řešení úlohy třeba – je možné provést v domácích podmínkách.

Takže mrkněte na web soutěže, vytvořte týmy a zaregistrujte se co nejdříve!!! Vítězství si můžete vybojovat třeba právě Vy!

Zařazeno v kategoriích:

Soutěže
Biologie

Virtuální prohlídka