Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Astronomická olympiáda - výsledky školního kola a informace ke krajskému kolu

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Jitka Piskačová

Titulní obrázek článku
 – 

V letošním školním roce se školního kola 16. ročníku Astronomické olympiády zúčastnilo celkem 76 studentů ve všech kategoriích a téměř všichni byli úspěšnými řešiteli a postupují do krajského kola.  Gratulujeme.

Krajské kolo má 4 části

online přehledový test - se řeší na adrese http://olympiada.astro.cz/korespondencni. Přihlašovací údaje byly účastníkům zaslány v prvním týdnu řešení e-mailem. Pokud některý student zapomněl heslo, napíše si o nové na e-mail jitka.piskacova@bigy.cz.  Řešení online testu je možné do 25. 3. 2019.
pozorovací nebo praktická úloha - se řeší písemně doma. Časový limit není stanoven. Řešení je nutné odevzdat učiteli na začátku prezenční části.
teoretické úlohy korespondenční části - se řeší písemně doma. Časový limit není stanoven. Řešení je nutné odevzdat učiteli na začátku prezenční části.
prezenční část - proběhne  25. 3. od 10:00 v učebně 353; časový limit na vyřešení úloh bude 90 minut v kategoriích EF a GH a 150 minut v kategorii CD. K prezenční části budou přizváni studenti, kteří vyřešili online test a odevzdají vypracovanou pozorovací úlohu a teoretické úlohy.

 

Přílohy

 Výsledková listina AO pro Bigy ve školním roce 2018/19 [161 kB]

Zařazeno v kategoriích:

Soutěže
Fyzika

Virtuální prohlídka