Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Jak chutná Francie

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Martina Tinková

 – 
6 fotografií

Dne 13. 6. 2014 se tři úspěšní řešitelé soutěže "Jak chutná Francie" zúčastnili slavnostního předání cen na francouzské ambasádě v Praze.

David Janoška (Q.B) dostal ocenění za účast, Marie Margoldová (Q.B) získala knižní a gastronomickou odměnu za 13.místo a Tereza Sovová (Q.B) vyhrála 1.místo v konkurenci 200 účastníků. Za úspěšnou práci pojede na víkend se svou maminkou do Paříže.

A včem soutěž spočívala? Studenti měli za úkol správně zodpovědět 40 otázek z oblasti gastronomie a na závěr připojit reklamní slogan ve francouzštině na zákusek "Paris-Brest".

Jak svůj výlet do Prahy viděli sami studenti? Posuďte sami.

 

Páteční den jsme strávili ryze francouzsky. Jeli jsme na vyhlášení soutěže pořádané francouzským institutem v Praze – tato soutěž se týkala gastronomie. Po ranní cestě vlakem jsme se procházeli po Praze a zhlédli některé z nejvíc turisticky navštěvovaných míst. Poté jsme se přesunuli na 12 hodinu k francouzské ambasádě, kde jsme byli mile přivítáni a strávili jsme zde příjemné 2 hodiny. Na programu byl proslov pana ambasadora, předávání cen a následné ochutnávání francouzských slaných i sladkých specialit. Po focení jsme se pomalu přesunuli zpátky do města a poté jsme již směřovali na nádraží, odkud jsme jeli krásným vlakem  přímo až do Brna.  

(vítězka soutěže Tereza Sovová, Q.B)

Zařazeno v kategoriích:

Francouzský jazyk
Úspěchy
Žáci

Virtuální prohlídka