Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

KEKS – Korespondenční ekologický seminář pro jednotlivce i týmy

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Kateřina Krumpholcová

Titulní obrázek článku
 – 

Cílem semináře KEKS (Korespondenční ekologický seminář pro studenty středních škol) je poskytnout pestrobarevný obraz toho, co se skrývá pod pojmem ekologie. Zadání se budou zabývat rozmanitými tématy a také hledání řešení vás bude vybízet k uplatnění různých pohledů a ke kritickému zhodnocení zdrojů informací.

Jde o celoroční soutěž určenou maximálně tříčlenným týmům nebo jednotlivcům, při které Vám zadání úloh zasílají organizátoři prostřednictvím internetu.

"Korespondenční ekologický seminář je především týmovou, mezioborovou soutěží. Mezioborový je i organizační tým, kde převažují studenti PřF MU, ale zapojují se také studenti FSS, FI. Týmy studentů mají často za úkol napsat esej na téma, které vychází z praktického problému, třeba z otázky, jak se zachovat v případě kalamity? Konkrétní úlohy zasahující do geografie, chemie, úkolem je poskládat celkový pohled na opravdový ekologický problém, jako orkán ve Vysokých Tatrách. Hledat odpovědi na dílčí otázky: kácet – nekácet? Když kácet, tak kde? A pak zhodnotit argumenty, prezentovat je, přednést závěr," představuje kurz doktor Michal Bulant z Ústavu matematiky a statistiky PřF MU.

Další informace, zadání úkolů i jejich hodnocení  zde

Zařazeno v kategoriích:

Soutěže
Biologie

Virtuální prohlídka