Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Vynikající úspěch naší absolventky Lucie Šlezingrové ze 4.B

Vydáno:

 | 

Autorka: PhDr. Yveta Reiterová

 – 
2 fotografie

Studentka 4. B Lucie Šlezingrová se zúčastnila soutěže Maturantka roku 2017. Ve velké konkurenci v pátek 23. června tato krásná, inteligentní a usměvavá Lucie uspěla natolik, že tuto soutěž vyhrála!

Soutěž Maturantka roku je nejenom o kráse, ale také o společenské zodpovědnosti. V rámci soutěže byla vybrána charitativní organizace, která bude prostřednictvím Maturantky roky finančně podporovat např. onkologické pacienty.

Každého ročníku se účastní kolem 600 soutěžících, z nichž je vybrána pouze finálová desítka. Letošní ročník se konal v jižních Čechách.

Lucie Šlezingrová v letošním roce na našem gymnáziu dobře odmaturovala, hlásila se na několik vysokých škol přírodovědného zaměření, např. na lékařskou fakultu a veterinární lékařství. Během studia se také zapojovala do různých školních akcí (např. anglické divadlo, moderovala tradiční školní ples a hudební matiné). Lucie se také věnovala krasobruslení a reprezentovala Českou republiku na ME a MS v synchronizovaném bruslení.

Lucie je příkladem studentky, která dokázala úspěšně zvládnout studium, sport a reprezentovat nejenom naše gymnázium, ale i Českou republiku.

K tomuto úspěchu jí srdečně blahopřejeme!

 

Odkaz na rozhovor s Lucií: http://www.maturantkaroku.cz/novinky/lucie-slezingrova-v-zacatcich-jsem-se-nechtela-ani-prihlasit-mamka-ted-byla-dojata.html

Informace o soutěži: http://www.maturantkaroku.cz/novinky/maturantkou-roku-2017-se-stala-lucie-slezingrova-z-brna.html

Odkaz na finálový večer na youtube: https://www.youtube.com/watch?v=G-2bj0MoHo8

 

Zařazeno v kategoriích:

Soutěže
Úspěchy
Biologie
Žáci

Virtuální prohlídka