Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

"Úkol" na prázdniny

Vydáno:

 | 

Autor: R.D. Mgr. Ing. Jiří Janalík

Titulní obrázek článku

"Všechno má svou dobu, každá činnost pod sluncem má svůj čas," říká Kazatel ve stejnojmenné biblické knize (Kaz 3,1). 

 

Začínají prázdniny po nejzvláštnějším školním roce, jaký kdy byl na naší škole od vzniku BiGy. Toto ozvláštnění v podobě mimořádných opatření z důvodu coronavirové epidemie bylo pro mnohé větší výzvou a vyžadovalo více sil než standardní školní výuka. Rozhodně nelze říci, že se jednalo o jinou formu prázdnin (nic na tom nemění ani fakt, že někteří to tak pojali a vnímali).

Z toho důvodu je víc než potřebné pro nás všechny, abychom v následujících dvou měsících poctivě vyvětrali své hlavy a dali svým duším příležitost obohatit je prožitky z nových míst a diametrálně odlišných činností od těch, které od nás žádala škola. 

Stresovat se již nyní tím, co nás bude čekat v září, může vést i k tomu, že příští rok neustojíme se zdravým rozumem až do konce. Letošní školní rok zřetelně ukázal, že mohou přijít opravdu velmi nečekaná "překvapení". Připravme se na něj kvalitním a hodnotným odpočinkem, ve spojení s těmi, ke kterým máme důvěru, ať už skrze službu nebo prostým trávením času s nimi. Buďme rádi, že nikdo a nic neomezuje naše vzájemné setkávání a beze zbytku je využijme.

Září přijde... bez ohledu na to, jestli na něj myslet budeme či ne. Jisté je ale jedno: bude určitě jiné, než si teď představujeme...

Mějme na paměti Ježíšovo doporučení, které nám zachytil evangelista Matouš: "Nedělejte si proto starosti o zítřek, vždyť zítřek bude mít své vlastní starosti." (Mt 6,34a) 

 

Žehnám a přeji nezapomenutelné prázdniny!

 

Váš školní kaplan

Jiří Janalík

 

Zařazeno v kategoriích:

Náboženství

Virtuální prohlídka