Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Pomáháme spolu mimo školu - informace o studentském projektu

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Kateřina Krumpholcová

5 fotografií

Měníme své okolí. #sodvahou

            Záleží ti na okolí naší školy?

• Nejsi lhostejný k přírodě ve městech?

• Zajímá tě, jak podpořit změnu?

 

Pokud ano, neváhej a čti dál…

V září tohoto školního roku se naše škola zapojila do Norského programu Active Citiziens Fund. Z těchto fondů funguje právě projekt #pomahamespolu, který má nemalý úkol: Má naučit žáky a studenty středních škol nebát se ovlivňovat a zasahovat do jejich okolí, nabýt užitečných životních zkušeností a naučit se spolupráci.

A jak to tedy v momentální situaci probíhá a vypadá?

Celkem devět žáků 2.B vytvořilo tým, který se na začátku, ještě než se pustil do práce, pořádně podíval kolem sebe, naší školy a zapřemýšlel, co by se dalo zlepšit nebo přetvořit. Po pár (ne)únavných debatách v online prostředí zněl výsledek jasně: BARVIČKA. Našli jsme pár podnětů, na které jsme upřeli zrak a zabývali se jimi dál, ať už ze stránky vizuální či enviromentální.

Soustředili jsme se konkrétně na tři věci:

ponurý vzhled doslova ušlapaného kruháče

nevyužitý travnatý prostor u zastávky autobusu

zašlá a tmavá budova zastávky.

Tyto tři nápady jsme si rozdělili do tří menších skupinek, komunikovali jsme s úřady, s pozemkovými vlastníky, s odborníky i amatéry. Do konce března bychom chtěli vypustit HLASOVÁNÍ. To znamená, že i vy budete mít možnost rozhodnout o tom, co se nám, studentům, doslova přemění před očima.

O hlasování, i ostatních neméně důležitých informacích se včas dozvíte a budeme jenom rádi, když potom naši iniciativu rozšíříte mezi příbuzné a kamarády z jiných škol.

Držte se v těchto nelehkých dnech!

        Váš tým z 2.B

 

Zařazeno v kategoriích:

Pomáháme spolu mimo školu
Projekty
Biologie

Virtuální prohlídka