Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

PROJEKT ERASMUS +_BOUGER, PARTAGER, MANGER pour le monde plus durable_1. videokonference

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Martina Tinková

 – 
4 fotografie

Rádi bychom vám představili projekt, do něhož se od září tohoto školního roku zapojili dobrovolníci z řad studentů tříd  KB,QB,2.A,SxB a SpB - ERASMUS +_BPM pour le monde plus durable (2020-2022), který se naplno rozběhl na platformě E-twinning. Jde o spolupráci tří zemí - Francie, Španělska a České republiky. Ústřední téma je vyjádřeno třemi slovesy v názvu projektu BOUGER - hýbat se, PARTAGER - sdílet a MANGER - jíst, v rámci udržitelného rozvoje. Komunikačním jazykem  pro všechny je francouzština.  Dnes tj. 8.3. 2021 proběhlo první online setkání, kde měli studenti možnost se společně seznámit a zjistit, kdo jsou vlastně ti francouzští a španělští studenti, kterým představují své prezentace, pro koho točí videa, vymýšlejí kvízy a komu píší krátké zprávy. Toto setkání bylo velmi srdečné, osvěžující a myslím, že dodalo všem další sílu v pokračování projektu. Během podzimu studenti zpracovali téma: Pozvánka do našeho města, naší školy. V zimě se věnovali vánočním pokrmům a na prahu jara začínáme trochu sportovat a vymýšlíme interaktivní mapu se zajímavými místy pro sportování. Přejeme všem hodně příjemných zážitků s francouzštinou a pevně věříme, že se v příštím školním roce podaří uskutečnit zamýšlené mobility. 

Vaše francouzštinářky

Les élèves de 3 pays exploreront 3 thèmes : le développement durable, l’alimentation et l’activité physique, afin d’apprendre à mieux connaitre les cultures respectives dans une démarche de développement durable. Pour chacun des thèmes travaillés les quatre dimensions du développement durable seront engagées : culturelle, sociale, environnementale et économique.
Les travaux seront basés sur la présentation de chaque environnement et culture locale, propres au pays d’origine mais également sur des collaborations entre élèves et échanges d’idées pour mieux coopérer entre habitants de pays européens. (Karine GROSS_E-twinningTwinspace)

Zařazeno v kategoriích:

Francouzský jazyk
Zahraniční spolupráce

Virtuální prohlídka