Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Den pro Ukrajinu na BiGy

Vydáno:

 | 

Autor: R.D. Mgr. Ing. Jiří Janalík

29 fotografií

Dobře si uvědomujeme, jak těžká a složitá je aktuální situace na Ukrajině, proto nás napadlo ji podpořit i v naší škole.

strana 1 / 3

Myšlenkou bylo uspořádat Den pro Ukrajinu. Byla možnost vyjádřit Ukrajině solidaritu oblečením se do žluté a modré barvy. Akci jsme zahájili o velké přestávce modlitbou vedenou otcem Janalíkem, následoval prodej, který se stal hlavní součástí. Studenti měli možnost zakoupit si drobné předměty s ukrajinskou tematikou, např. vyráběné samolepky, záložky nebo bonbony přímo z Ukrajiny. Nedílnou součástí se staly upečené dobroty od šikovných studentů a studentek, příjemnou atmosféru navozovaly ukrajinské písně.
Vybrané peníze byly zaslány organizaci Člověk v tísni, ze které poputují přímo obyvatelům Ukrajiny. Celková vybraná částka činila 28 175 Kč a 23 €. Takový obnos nikdo z nás opravdu nečekal, proto děkujeme všem, kteří tuhle akci jakkoliv podpořili a vložili do ní čas, finance a hlavně své srdíčko.

Jak uvádí studentka 3.A: ,,Myslím, že jsme dnes dokázali navodit atmosféru dodávající nejen naději v lepší zítřky, ale také v lidskou dobrotu a soucit."

za 3.A Aneta Straková a Kačka Šebelová

Při příležitosti této akce jsme se též rozhodli každou velkou přestávku se v kapli pomodlit desátek bolestného růžence. S tímto návrhem přišla studentka 4.B Klára Bínová a sama se ujala organizace.

Virtuální prohlídka