Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

STŘEDNÍ NEBO VYSOKÁ ŠKOLA VE FRANCII? JAKÉ JSOU MOŽNOSTI?

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Martina Tinková

7 fotografií

Chcete studovat na střední škole ve Francii? Nebo raději počkáte až na vysokoškolská studia? O obou těchto možnostech se dozvěděli studenti oktávy, septimy, 4., 3. ročníků, kvarty a také septima z Cyrilometodějského gymnázia. 

Ve čtvrtek 3.11. jsme mohli na naší škole přivítat zástupkyni CAMPUS FRANCE v ČR, paní Chloe Rébénu, ředitele campusu SCIENCES PO v Dijonu, pana Lukáše MACKA a také absolventku programu České sekce ve Francii, Martinu Pavlíkovou.  Studenti na základě vyslechnuté přednášky měli jedinečnou příležitost zeptat se především na praktické otázky týkající se přijímacího řízení, průběhu studia, obtíží spojených s ubytováním, adaptací apod. Věřím, že všechny získané informace budou studentům k užitku. Spojení na přednášející jsou k dispozici u učitelů francouzštiny. Powerpointové prezentace byly studentům uloženy do týmů na MsTeams. Pokud se budete chtít na některý z programů přihlásit, přijďte, rádi vám pomůžeme.

Vaši francouzštináři

CAMPUS FRANCE: https://www.republiquetcheque.campusfrance.org/cs

SCIENCES PO: https://www.sciencespo.fr/fr/    PORTRAIT DU DIRECTEUR: https://www.sciencespo.fr/fr/actualites/lukas-macek-le-directeur-qui-voulait-faire-parler-les-europe

ČESKÉ SEKCE VE FRANCII: https://dijon-nimes.eu/o-ceskych-sekcich-ve-francii/co-jsou-ceske-sekce/

Zařazeno v kategoriích:

Zahraniční spolupráce

Virtuální prohlídka