Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

SLAVNOSTNÍ PŘEDÁNÍ DIPLOMU DELF A KONVERZAČNÍ SOUTĚŽ VE FRANCOUZŠTINĚ

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Martina Tinková

15 fotografií

V pátek 17.2. se ve studovně sešli všichni úspěšní absolventi mezinárodní zkoušky DELF SCOLAIRE, kteří z rukou ředitele francouzské Aliance pana Jiřího Votavy, přijali certifikáty s celoživotní platností. V tomto školním roce se zkoušky zúčastnilo 13 studentů a všichni ji úspěšně vykonali. Maturanti využijí certifikát místo maturitní zkoušky, pro jednoho studenta byla nutnou podmínkou k žádosti o 3 leté studium na lycée v Dijonu, pro ostatní jistě cestou k dalším úspěchům. Všem studentů blahopřejeme a věříme, že ve své snaze o další poznávání jazyka neustanou. 

Slavnostní atmosféru jsme si udrželi také při vyhlašování výsledků Konverzační soutěže. Studenti získali nejen diplomy, knižní odměny, které jim předal pan ředitel Karel Mikula, ale také možnost reprezentovat naši školu v krajském kole, které se uskuteční prezenčně 8.3. 2023 v prostorách francouzské Aliance. Studentům, kteří se neumístili na předních místech děkujeme za odvahu se soutěže aktivně zúčastnit. 

Výsledky v jednotlivých kategoriích jsou tyto: 

ZŠ I/NG (do 3 let frj) 1. místo: Nikos Koulisianis (KB)  2. místo: Karolína Komosná (KB)  3. místo: Barbora Munzová (KB)

ZŠ II/NG (více než 3 roky frj)  1. místo: Frederik Pitrun (KB)

SŠ I/VG (do 3 let frj) 1. místo: Anna Havlíčková (3.C)  2. místo: Dorota Lennerová (QB) 3. místo: Veronika Lopaurová  (QB)

SŠ II/VG (více než 3 roky frj) 1. místo: Tomáš Barteček (SpB)  2.místo: Kateřina Janíková (SpB) 3. místo: Veronika Pilerová (3.B)

Do krajského kola budeme všem držet palce a věříme, že se studentům podaří probojovat i do kola celostátního. 

Martina Tinková, Miroslava Ševčíková, Fabrice Gaspel 

strana 1 / 2

Zařazeno v kategoriích:

Jazykové zkoušky
Soutěže
Francouzský jazyk
Úspěchy
Správní zaměstnanci
Učitelé
Absolventi
Žáci

Virtuální prohlídka