Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Biskup Pavel Konzbul poklepal základní kámen nového křídla Bigy

Vydáno:

 | 

Autor: Bronislav Berník

79 fotografií

V úterý 5. března biskup Pavel Konzbul poklepal a požehnal základní kámen nového křídla Biskupského gymnázia v Brně.

strana 1 / 7

V úterý 5. března biskup Pavel Konzbul poklepal a požehnal základní kámen nového křídla Biskupského gymnázia v Brně. Spolu s ním oficiálně zahájil stavbu ředitel školy Karel Mikula a výrobní ředitel stavební firmy UNISTAV CONSTRUCTION a.s. pan Michal Malásek.

Po rozšíření nabídne škola studentům devět nových učeben určených pro přírodovědné obory a práci s digitálními technologiemi, včetně prostoru pro nový elektronový mikroskop. Součástí projektu je i navýšení kapacity mateřské školy, která namísto současných čtyřiceti míst nabídne po přestavbě dvojnásobek.

Výdaje projektu jsou vyčísleny na 106 milionů Kč, financování je zajištěno zejména z prostředků EU z Integrovaného regionálního operačního programu v celkové výši více než 68 mil Kč, na úhradě zbývající částky se bude podílet škola a Biskupství brněnské jako zřizovatel.

Hotovo by mělo být v říjnu 2025.

“Máme velkou radost, že se mateřská škola i gymnázium dlouhodobě těší tak velké oblibě a zájemců přibývá. Abychom jim mohli i v budoucnu zajistit co nejlepší studijní podmínky, je modernizace nezbytná, stejně jako vznik specializovaných prostor pro výuku,” dodává ředitel Biskupského gymnázia Karel Mikula.

“Investice do školství a vzdělání je investicí do budoucnosti. Chceme, aby se mladí lidé mohli vzdělávat v prostředí, které jim poskytne tu nejlepší startovací čáru pro to, aby mohli v budoucnu dělat velké věci,” říká biskup Pavel Konzbul.

Virtuální prohlídka