Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Chemiklání – celonárodní týmová vědomostní soutěž

Vydáno:

 | 

Autor: RNDr. Jan Taraba, PhD.

 – 
10 fotografií

Dne 7. 2. 2020 se v Pardubicích uskutečnila celonárodní vědomostní soutěž středoškolských týmů se zaměřením na chemii – „Chemiklání". Naši školu reprezentoval pětičlenný tým  složený ze studentek 2.C (M. Zavoralové, Š. Procházkové a K. Podivínské) a studentů SxB (V. Brdečka a V. Klapetka).

I přes účast nejlepších středních škol včetně průmyslových škol se zaměřením na chemii z ČR i Slovenska a opravdu velkou náročnost řešených úloh se našim studentům podařil mimořádný výkon a obsadili skvělé 2. místo.

Tento úspěch byl odměněn nejen diplomem a věcnými cenami, ale všichni studenti našeho týmu obdrželi přímo od Prof. Ing. Petra Kalendy, CSc. děkana Fakulty chemicko-technologické příslib na stipendium v hodnotě několika desítek tisíc Kč. pro každého z nich, pokud se rozhodnou na tuto školu jít studovat.

Tento dosažený úspěch je samozřejmě i velkým závazkem do budoucích ročníků a studenti se už při cestě zpět do Brna dohodli, že se za pomoci svých vyučujících chemie budou připravovat i na příští ročník.

PK Chemie gratuluje všem účastníkům k tomuto mimořádnému výsledku a děkuje za vzornou reprezentaci školy.

Zařazeno v kategoriích:

Soutěže
Úspěchy
Chemie
Žáci

Virtuální prohlídka