Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

"Fyzika se musí zažít" aneb Dílny Heuréky 2023 na Bigy

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Jitka Piskačová

 – 
25 fotografií

O víkendu 6. – 8.10. 2023 na Bigy proběhlo celostátní setkání učitelů fyziky Dílny Heuréky 2023.

strana 1 / 3

Dílny Heuréky jsou tradiční každoroční akcí, kdy se na víkend sejde z různých koutů republiky i světa (letos byla nejvzdálenější účastnice ze Slovinska) skupina nadšenců, kteří se nezdráhají sdílet svoje nápady jak zaujmout v hodinách fyziky a nejen v nich.

Během 90minutového setkání nabídli vedoucí Dílny skrze připravené aktivity svoje zkušenosti a nápady kolegům. Spektrum činností, které jsme si na Dílnách mohli vyzkoušet, bylo skutečně pestré - vlastníma rukama jsme si mohli spájet “optický telefon”, regulovatelný zdroj malých proudů, sadu elektrod ke znázorňování elektrického pole nebo se naučit ovládat výukovou termokameru, prozkoumat povrchové napětí,  vyzkoušet bezpočet zajímavých experimentů, pohrát si s Excelem, vyřešit zašifrované zprávy, vyrobit si nanovlákna, vyzkoušet aktivity s formativním přístupem ve fyzice, seznámit se s řadou nabízených projektů nebo prostě jen strávit pár příjemných chvil rokováním o možnostech výuky.

Na zajištění hladkého průběhu setkání se podílela předmětová komise fyziky, dobrovolníci z řad studentů Oktávy B, školní kuchyně i pan Adamík z kantýny. 

Zařazeno v kategoriích:

Vybavenost
Zahraniční spolupráce
Fyzika

Virtuální prohlídka